شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

آیت‌الله‌العظمی حسین مظاهری در جمع مدیران و اساتید حوزه علمیه اصفهان:

در حوزه علمیه باید ایثار، گذشت و فداکاری حاکم باشد

رئیس حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه انس با قرآن و ایجاد رابطه عاطفی با خداوند باید در زندگی طلبه‌ها و اساتید نقش پررنگی داشته باشد، گفت: در فضای حوزه‌علمیه باید ایثار، گذشت و فداکاری حاکم باشد و از تهمت، غیبت و شایعه به‌شدت پرهیز شود.
حسین مظاهری - آیت الله مظاهری - آیت الله العظمی مظاهری

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله‌العظمی حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان، در مراسم بزرگداشت مقام استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری، و تجلیل از اساتید حوزه‌ علمیه استان اصفهان که در مدرسه علمیه صدر بازار برگزار شد، اظهار کرد: این جلسه، جلسه‌ای مقدس است، چون مربوط به اساتید حوزه است و اگر قرار است مودت و وحدت در فضای حوزه‌های علمیه شکل بگیرد، باید دو موضوع مورد توجه ویژه قرار گیرد، نخست آن‌که حوزه باید اهل تقوا باشد، به‌ویژه تقوای فردی در عباداتی همچون نماز و دوم انجام کامل واجبات که باید برای همه دغدغه شود.

انس با قرآن و ایجاد رابطه با خداوند باید در زندگی طلاب نقش پررنگی داشته باشد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: علاوه بر انجام واجبات، انس با قرآن و ایجاد رابطه عاطفی با خداوند باید در زندگی طلبه‌ها و اساتید نقش پررنگی داشته باشد، مسئله مهم‌تر این است که گناه نباید در زندگی ما وارد شود، گناهی که ممکن است از راه گوش، چشم یا زبان وارد شود، اثرات تخریبی فراوانی دارد؛ حوزه نباید محل اختلاف باشد، چرا که اختلاف، لطف و عنایت حضرت ولی‌عصر علیه‌السلام را کاهش می‌دهد و مانع رشد و برکت در فعالیت‌های دینی و علمی می‌شود.

وی تاکید کرد: در فضای حوزه‌علمیه باید ایثار، گذشت و فداکاری حاکم باشد و از تهمت، غیبت و شایعه به‌شدت پرهیز شود، ملائکه الهی به جهت شانیت و جایگاه والای درس و بحث دینی افتخار به حضور در جلسات درسی حوزه‌ها می‌کنند، سپس این فرشتگان به آسمان بازمی‌گردند و افتخار می‌کنند که بال‌هایشان فرش کلاس درس طلاب بوده و ما باید به این حقایق باور داشته باشیم، نه‌فقط باور ذهنی، بلکه در عمل هم آن‌ها را محقق کنیم و به شاگردانمان نیز انتقال دهیم.

درس اساتید نباید از اخلاق جدا باشد

این استاد حوزه علمیه گفت: درس اساتید نباید از اخلاق جدا باشد، حتی اگر استاد صرفاً یک روایت اخلاقی در میان درس خود بیان کند، تأثیر زیادی دارد، وظیفه ماست که ضمن تدریس، اخلاق را نیز آموزش دهیم، چراکه طلاب وقتی عاقبت‌به‌خیر می‌شوند که دو بال اصلی پرواز را داشته باشند؛ یکی درس خواندن درست و عمیق و دیگری رعایت اخلاق و عمل به آموخته‌ها است.

آیت‌الله‌العظمی مظاهری ابراز کرد: جدی گرفتن درس، مسئله‌ای اساسی در مسیر طلبگی است و باید تلاش کنیم وقت خود را صرف امور بی‌فایده نکنیم، اگر روزانه ده تا دوازده ساعت از وقتمان را صرف کار حوزوی و علمی کنیم، می‌توانیم این خیر را از نسل خودمان به نسل آینده منتقل کنیم، اما صرف تلاش کافی نیست، تلاش ما باید با تقوا همراه باشد تا اثرگذار شود.

وی در پایان گفت: اگر تقوا نباشد، حتی اگر خیلی تلاش کنیم، ممکن است اثر نگذارد، گاهی استاد، علم فراوانی دارد اما چون عمل نمی‌کند، حرفش در دل شاگرد نمی‌نشیند، اما اگر همان علم اندک را با عمل همراه کند، تاثیرش ماندگار خواهد شد و این نکته‌ای است که همه اساتید باید آن را در نظر بگیرند و در مسیر تدریس و تربیت، هم خود را بسازند.

منبع: حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *