به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله محمود رجبی در دیدار با رئیس مرکز ملی فضای مجازی، بیان کرد: فضای مجازی امروزه به یک امر حیاتی برای نظام اسلامی تبدیل شده است که از جهات مختلف فرهنگی، امنیتی و اجتماعی نیز چالشهایی جدی را به دنبال دارد.
حضور در فضای مجازی یک ضرورت فرهنگی و اجتماعی است
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: امروزه در فضای مجازیای حضور داریم که تنها مختص رسالت دینی ما نیست، بلکه بهعنوان یک ضرورت فرهنگی و اجتماعی باید در این عرصه حضور فعال داشته باشیم و این امر ایجاب میکند که همواره دشمن را شناسایی کرده و با طرحریزی دقیق در این میدان وارد شویم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز وظیفه ما این است که از فضای مجازی بهعنوان یک ابزار مهم برای دعوت به مکتب اسلام استفاده کنیم و با بهرهگیری از آن، ظرفیتهای تمدنی اسلام را به دنیا معرفی کنیم.
آیتالله رجبی ادامه داد: باید در جهت تحقق تمدن اسلامی از تمامی امکانات بهرهبرداری کنیم و فضای مجازی نیز در این زمینه و بهویژه در زمینه نشر معارف اسلامی از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چراکه به حسب روایات، اگر مردم دنیا معارف اسلام را که مطابق با فطرت آنهاست، درست بشناسند، از آن تبعیت خواهند کرد. هرچند فضای مجازی برای انتشار اطلاعات مفید و معنوی بسیار کارآمد است، اما در عین حال نیاز است که برای استفاده صحیح از آن تدبیر داشته باشیم.
دشمنان اسلام با تمام توان در حال بهره برداری از فضای مجازی برای تأثیرگذاری بر نسل جوان هستند
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دشمنان اسلام با تمامی قدرت خود در حال بهرهبرداری از فضای مجازی برای غلبه در جنگ شناختی و تاثیرگذاری بر نسل جوان هستند. از اینرو، باید علاوه بر استفاده از ظرفیتهای معرفتی، بعد عاطفی و احساسی مخاطبین در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد، زیرا در بسیاری از مواقع افراد برخلاف آگاهیهای خود و تحت تأثیر عواطف و انگیزهها عمل میکنند. فضای مجازی باید بهطور جدی بهعنوان ابزاری برای مقابله با گروههای انحرافی و جذب جوانان به سوی مباحث اسلامی بهکار گرفته شود و همچنین در این فضا باید پاسخ شبهات را بههنگام بدهیم و نگذاریم دشمن در عرصه تهاجمات فرهنگی یکهتازی کند.
وی افزود: یکی از آفات جدی فضای مجازی این است که گاه قدرت تفکر را از انسان میگیرد و دریافت انبوهی از اطلاعات ذهن را از تفکر در مضمون و راستی اطلاعات غافل میکند. امروز بایستی با استفاده از همین فرصت فضای مجازی نسل جوان را به سمت تفکر و انتخاب آگاهانه سوق دهیم. فلذا از این جهت هم فضای مجازی میتواند نقشی حیاتی ایفا کند. متاسفانه امروزه آن جایگاه افت پیدا کرده است و این فضاها در برخی جوامع اسلامی به حاشیه رانده شدهاند که از اینرو، باید از ظرفیتهای فضای مجازی برای احیای جایگاه این ساختارها و نمادهای اسلامی در جوامع اسلامی استفاده کرد
آیتالله رجبی خاطرنشان کرد: با توجه به غنای فرهنگی و اسلامی که در جوامع اسلامی وجود دارد، اگر بتوانیم بهدرستی از ظرفیتهای فضای مجازی بهرهبرداری کنیم، میتوانیم در عرصههای جهانی پیشگام باشیم که این امر نیازمند اقدام عالمانه و تلاشهای مستمر است و باید در این مسیر بهشکل جدی گام برداریم.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان بیان کرد: اگر ما وظیفه خود را درست تشخیص دهیم و در راه خدا خالصانه عمل کنیم، خداوند از راهی که گمان نمیکنیم نصرت خود را شامل حال ما خواهد کرد و به پیروزیهایی دست خواهیم یافت که گمان هم نمیکردیم. از این باید هم برنامهریزی دقیق داشته باشیم و هم کار را خالصانه برای خدا انجام دهیم و هم از توسل به حضرات معصومین (علیهم السلام) غافل نشویم.