امام جمعه قم:

کسانی که ولع مذاکره دارند نمی‌خواهند ما عزت و اقتدار داشته باشیم

آیت الله اعرافی گفت: ما تاریخ می‌خوانیم و تاریخ، ۲۸ مرداد، برجام، خلع سلاح لیبی و سوریه است. این‌ها نمی‌خواهند ما عزت و اقتدار داشته باشیم، بلکه می‌خواهند ایران امروز همانند قرون گذشته باشد و دست از عزت، عظمت و استقلال خود بردارد. ملت ایران ملتی آگاه و رشید است که چند صد هزار شهید برای اسلام داده است و به تبعیت از رهبر معظم انقلاب با هوشمندی و هوشیاری هرگز تسلیم هوس‌های پوچ شما نمی‌شود.
آیت الله علیرضا اعرافی - امام جمعه قم

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به شعار سال عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب «سرمایه گذاری برای تولید» را به عنوان یکی از پایه‌های اقتصاد مستقل و پویا مورد تأکید قرار دادند و همه را به تثبیت، تقویت و گسترش تولید و سرمایه‌گذاری برای آن فراخواندند.

امام جمعه قم با بیان اینکه تولید، رکن و محور اقتصاد سالم است، ادامه داد: اقتصاد قوی اقتصادی است که بر پایه مشارکت مردمی استوار باشد. مردم محوری اساس تولید و پیشرفت اقتصادی است. اقتصاد دولتی منهای مردم نمی‌تواند موفق شود. منطق اسلام نیز بر اقتصاد مردمی با هدایت و پشتیبانی دولت و دستگاه مسئول است.

مدیر حوزه‌های علمیه بر دانش‌بنیانی تولید و اقتصاد تأکید کرد و یادآور شد: باید تولید را بر پایه پیشرفت‌های علمی و فناوری‌های پیشرفته استوار کنیم.

وی با اشاره به اهمیت عدالت محوری در اقتصاد اظهار کرد: هر فعالیت اقتصادی باید به گونه‌ای تنظیم شود که راه را برای رشد جوانان و نخبگان باز کند.

خطیب جمعه قم، فرهنگ مداری و پیوست فرهنگی را عنصر دیگر دانست و گفت: در فعالیت‌های اقتصادی باید اصول فرهنگی را اساس بدانیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند که هر اقدامی نیاز به پیوست فرهنگی دارد.

وی رعایت ضوابط و محیط زیست و سلامت جامعه را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: امروزه مسئله محیط زیست در سطح جهان مطرح است. شرایط صنعتی بشریت را به سمت پرتگاه‌های بزرگ سوق می‌دهد در هر فعالیت تولیدی و اقتصادی باید به محیط زیست، سلامت جامعه کاهش مصرف انرژی مورد توجه باشد.

آیت الله اعرافی عنوان کرد: رعایت آمایش منطقه‌ای نیز اهمیت فراوانی دارد. در بسیاری از استان‌ها به دلیل آمایشی که رعایت نشده است بحران‌ها و چالش‌هایی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: نظام اداری روان، شفاف و صریح، مهار قیمت ارز، طلا و مسکن، مبارزه با قاچاق، اهتمام به مسائل انرژی به ویژه انرژی‌ها پاک، جذب سرمایه به ویژه از داخل کشور و کشورهایی که روابط خوبی با ما دارند، اجرای قوانین و تسهیلات روان، پرهیز بانک‌ها و شرکت‌های دولتی با رقابت با مردم و از دیگر قواعد مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

امام جمعه قم گفت: رهبر معظم انقلاب بر توجه به نهج‌البلاغه تأکید دارند. از حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و دستگاه‌های گوناگون انتظار می‌رود که در کنار قران به کتاب نهج البلاغه توجه ویژه‌ای کنند. باید انس بیشتری با نهج البلاغه پیدا کنیم.

وی اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ سال سختی‌ها فراوان، شهادت شهدای خدمت و مقاومت، قتل عام در وحشیانه اسرائیل در غزه و ضاحیه بود. این مسائل سختی‌ها و امتحانات بزرگی بود که ملت اسلام با آن مواجه شد. سوریه که دژ مقابل اسرائیل بود در هم کوبیده شد و به شکل دولتی به قدرت درآمده است.

خطیب جمعه قم تأکید کرد: در کنار همه این سختی‌ها و قساوت‌ها، محور مقاومت ماند و دنیا نیز بداند جریان مقاومت در مقابل این گردبادهای سخت مقاومت خواهد کرد و به فضل خداوند مسیر مقابله با استکبار و دشمنان اسلام را ادامه خواهد داد.

وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی غاصب یک خطر شیطانی است که مساله آن به همه امت اسلام ارتباط دارد. اسرائیل نایب فرهنگ و تمدن استکبار غربی است و ذلت همه دنیا اسلام را دنبال می‌کند و به هیچ کسی رحم نمی‌کند و اگر قدرت پیدا کند با عربستان، امارات و ترکیه درگیری می‌شود و آن‌ها را هم نابود می‌کند.

امام جمعه قم ادامه داد: اسرائیل جنایتکار به دنبال تسخیر عالم اسلام، اقتصاد و فرهنگ عالم اسلام است. اسرائیل به دنبال ذلت و تسلیم شدن یا محو و نابودی اسلام است. امت اسلام هر جایی باشد در برابر این نقشه شیطانی قرار دارد و آنها بدانند که ملت ایرات در برابر این افشارها تسلیم نخواهد شد و صدای ما صدای مقاومت و عاشورای سالار شهدان است که هیهات من الذله

وی خطاب به کسانی که ولع مذاکره دارند، گفت: ما تاریخ می‌خوانیم و تاریخ ۲۸ مرداد، برجام، خلع سلاح لیبی و سوریه است. این ها نمی‌خواهند ما عزت و اقتدار داشته باشیم بلکه می‌خواهند ایران امروز همانند قرون گذشته باشد و دست از عزت، عظمت و استقلال خود بردارد. ملت ایران ملتی آگاه و رشید است که چند صد هزار شهید برای اسلام داده است و به تبعیت از رهبر معظم انقلاب با هوشمندی و هوشیاری هرگز تسلیم هوس‌های پوچ شما نمی‌شود.

خطیب جمعه قم بیان کرد: شما هوس کرده‌اید که ما قدرت نظامی و اقتصادی نباشیم و ملتی ضعیف و تابع باشیم اما کور خوانده‌اید. ملت ایران هرگز تسلیم این یاوه گویی ها و زیاده طلبی‌های شما نخواهد شد.

مدیر حوزه‌های علمیه در رابطه با عفاف و حجاب گفت: عقب نشینی از ارزش‌های الهی در فرهنگ ملت ایران نیست. همه باید برای اجرای حجاب تلاش کنند. بانوان ما اگر حقیقت حجاب را بدانند آن را رعایت می‌کنند. در قم نیز که نماد انقلاب اسلامی است باید حساسیت بیشتری داشته باشیم.

آیت الله اعرافی در خطبه اول با بیان اینکه همه پیامبران بر عبادت تأکید کردند، عنوان کرد: عبادت نقطه کانونی دعوت انبیا است. انبیا الهی همه را به عبادت و پرستش خداوند دعوت کردند و عبودیت روح ادیان الهی و پیام رسولان خدا است.

وی با اشاره به آیه «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»، گفت: در بین همامت‌هاها پیامبرانی آمدند. پیام همه ادیان الهی پرستش و نیایش خداوند و پرهیز از هر کانونی که موجب شرک و تفرق در پرستش شود بوده است. «لا إله إلّا اللّه» از یک سو به معنای عبودیت خدا و از سوی دیگر به معنای تعظیم نکردن در مقابل غیر خداوند است که پیام یگانه همه انبیا بوده است.

امام جمعه قم گفت: نه تنها در ادیان الهی و توحیدی بلکه در ادیان غیر الهی و غیر توحیدی نیز عبادت، آیین‌ها و مناسک عبادی وجود دارند. در منطق و نظام عبادی اسلام اصول و قواعدی وجود دارد که نظام عبادی اسلام را به ویژه از منظر و مکتب اهل بیت (ع) متفاوت از سایر نظام‌های عبادی می‌کند.

اصول عبادت در اسلام

اصل اول

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه نظام عبادی اسلام سلسله اصولی دارد؛ بیان کرد: گفتمان عبادی در اسلام بر سه ضلع توحید، معاد و ولایت استوار است.

اصل دوم

وی، دومین ویژگی عبادت در اسلام را کنشگری همه ابعاد وجود انسان در پیشگاه خداوند دانست و ادامه داد: عبادت در منطق اسلام، همه ساحت‌های درونی انسان را درگیر بندگی خداوند می‌کند یعنی سه ضلع اصلی شخصیت که شناخت، تمایلات و گرایش‌ها، انگیزه و اراده است در عبادت فعال میشو.

خطیب جمعه قم افزود: عبادت درست در نظام عبادی از یک سو بر پایه شناخت و معرفت استوار است و از سوی دیگر امیال و گرایش‌ها را به سمت خود جذب می‌کند و در نهایت اراده و انگیزه را به سمت خلوص در پیشگاه خداوند هدایت می‌کند.

اصل سوم

وی با بیان اینکه در نظام عبادی اسلام، عبادت از امور فردی و درونی عبور می‌کند، گفت: اسلام معتقد است که روح عبادت و واقعیت بندگی خداوند باید در آیین‌ها و مناسک ظهور کند. در منطق ادیان ابراهیمی و دین اسلام عبادت علاوه بر اینکه درون را روشن می‌کند دارای مناسک است یعنی در رفتارهای ظاهری، اقوال و افعال جلوه گر می‌شود.

اصل چهارم

خطیب جمعه قم اضافه کرد: در نظام عبادی اسلام، عبادت از حال فردی عبور می‌کند و در جلوه‌ها و ایین های جمعی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی جلوه گر می‌شود و از نگاه‌های سکولاریستی جدا می‌شود. نماز جمعه و جماعت، حج، خمس و… رشته‌هایی از عبادت هستند که فرهنگ ساز، انسان ساز، جامعه پرداز، تاریخ ساز و تمدن آفرین هستند.

اصل پنجم

وی گفت: عبادت در اسلام هسته اصلی است که بر همه ساحت‌های وجود بشر نور می‌افکند. یعنی نماز، خمس، زکات و… یک فرهنگ درونی و اجتماعی می‌سازند که در روابط انسان در خانه، محیط کار، روابط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تحت آن نور قرار می‌گیرد.

اصل ششم

امام جمعه قم با اشاره به اینکه عبادت در اسلام امر انتزاعی و جدا از واقعیت‌ها عالم نیست، تصریح کرد: عبادت علاوه بر اینکه روح و ران بندگان را پالایش می‌کند یک راه واقعی برای پرواز در عالم قدس و تقرب به سوی خداوند است.

وی اظهار کرد: جهان با عبادت ما تحت تاثیر قرار می‌گیرد. فضا، مکان و زمان با نور عبات روشن می‌شود. عبادت هم جان را پالایش می‌دهد، هم در عالم تکوین این دنیا اثر گذار است و هم امتداد آن به بعد از مرگ و جهان غیب می‌رسد.

اصل هفتم

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: عبادت دارای درجات و مراحل است که همگان باید در این درجات سیر و سلوک کنند و توقف نداشته باشند.

وی یادآور شد: هر یک از این اصول ما را از ادیان دیگر و تفسیرهای غلط از اسلام متمایز می‌کند. اگر عبادت از کودکی در خانه باشد و فرزندان با آن انس گرفتند، روح و نور عبادت آن‌ها را هدایت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب