به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی حوزههای علمیه، تعیین سیاستها، خط مشیها و راهبردهای حوزه علمیه از مهمترین و حساسترین وظایف شورای عالی حوزه است و شکی نیست که تحقق مطلوب این امر خطیر بدون مشارکت اساتید و فضلای جوان، به ویژه ذهنهای خلاق، میسر نخواهد بود.
بدین منظور، دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه به پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری – مدظلهالعالی – و با هدف بهره مندی از نظرات ارزشمند این قشر فرهیخته و ایجاد زمینه برای نقش آفرینی هر چه بیشتر آنان در سیاستگذاریها و تدوین برنامههای حوزه، سلسله جلسات هماندیشی برگزار مینماید.
اولین جلسه از سلسله نشستهای اساتید و فضلای حوزه علمیه در نهمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه با موضوع «نقش آفرینی در عرصه راهبری و سیاستگذاری» که بررسی چگونگی مشارکت اساتید و فضلای جوان در عرصه سیاستگذاری اختصاص داشت، در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
آیت الله محمدمهدی شبزندهدار حضور در این جمع را سعادتی برای خود توصیف کرد و اظهار داشت: سعادتی است برای حقیر که در محضر مبارکت شما اعزه حضور پیدا کنم و از ارشادات شما استفاده کنم.
شورای عالی باید با همه سطوح مختلف حوزه نشست داشته باشد
وی با اشاره به هدف برگزاری این جلسات تصریح کرد: شورای عالی باید با همه سطوح مختلف حوزه نشست داشته باشد و با همفکری، بهترین طریقها برای انجام رسالات مختلفی که بر عهده حوزه علمیه است و مطالبات جهانی که وجود دارد و آنچه حوزه منادی آن بوده است که اسلام میتواند به بهترین نحو زندگی انسان را تأمین نماید، مشخص شود.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه افزود: این راه بسیار طولانی و پر پیچ و خم است. چون از یک نظر بِکر است و این مسائلی که مورد نیاز ماست عَلی ما یَنبَغی نسبت به آن بحث نشده و امروز برعهده اساتید و فضلاست که نسبت به این موضوعات تحقیق و تفکر کنند.
وی با اشاره به سوم اسفند ماه، سالروز صدور منشور روحانیت توسط امام خمینی – قدسسره – در سال ۱۳۶۷، بیان داشت: امام فرمودند که حوزههای علمیه باید تمام قد آماده خدمت باشند، برای شهادت، ترویج اسلام و پیاده شدن احکام الهی و هم از نظر اجتهاد در زمینههای علوم عقلی و نقلی.
نباید سنتهای کارآمد حوزه به فراموشی سپرده شود
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه نباید سنتهای کارآمد حوزه به فراموشی سپرده شود، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با همفکریهایی که میشود، راههای بهتری برای کمال حوزه بدست بیاوریم.
وی با یادآوری تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی – مدظلهالعالی – نسبت به لزوم ایجاد تحول در حوزههای علمیه عنوان کرد: رهبری معظم که از کسانی است که تجربه تحصیل در مشهد و قم را داشتهاند و خدمت اساتید بزرگی همچون آیات عظام بروجردی، امام خمینی، حاج شیخ مرتضی انصاری و میلانی تلمذ کردهاند، در این دوره بسیار تأکید بر مسئله تحول و بالندگی حوزه دارند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در تشرفی که خدمت ایشان داشتم، بر مسئله فقاهت تأکید کردند و البته تأکید کردند که نگذارید فلسفه و علوم عقلی نیز به دست جاهای دیگر بیافتد و این رشته هم باید در کنار علوم اسلامی وجود داشته باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مطالبی که در اینجا بیان میشود باید در دبیرخانه مورد بحث و بررسی قرار گیرد و ممکن است نیاز باشد که مجددا از صاحبان آن نظر دعوت شود تا در نهایت به صورت یک قاعده مصوب مورد عمل واقع شود.