آیت الله کعبی در دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی:

رهبرمعظم انقلاب بر ارتقای سلامت روانی جامعه تأکید دارند

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: بند سوم سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی توسط رهبرمعظم انقلاب بر ارتقاء سلامت روانی جامعه از طریق ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی، تحکیم بنیاد خانواده، رفع موانع تنش‌آفرین در زندگی فردی و اجتماعی، و ترویج آموزش‌های اخلاقی و معنوی به منظور ارتقای شاخص‌های سلامت روانی تأکید می‌کند.
آیت الله کعبی در دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از  حوزه، آیت الله عباس کعبی در دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی گفت: لازم است نگرش ما به سلامت، نگاهی فرابخشی و جامع باشد. تمامی ارکان نظام وقوای سه ‌گانه در تمامی ابعاد ضرورت دارد نسبت به نظام جامع سلامت توجه جدی کنند ودر تحقق سیاست های کلی سلامت کوشا باشند.

وی افزود: بند سوم سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی توسط رهبرمعظم انقلاب بر ارتقاء سلامت روانی جامعه از طریق ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی، تحکیم بنیاد خانواده، رفع موانع تنش‌آفرین در زندگی فردی و اجتماعی، و ترویج آموزش‌های اخلاقی و معنوی به منظور ارتقای شاخص‌های سلامت روانی تأکید می‌کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: در این خصوص، می‌خواهم به شاخص‌های انسان سالم از منظر قرآن اشاره کنم. نخستین و مهم‌ترین این شاخص‌ها، خردورزی است. قرآن کریم بر عقلانیت و استفاده صحیح از آن تأکید فراوان دارد.

آیت الله کعبی با اشاره به اینکه خردورزی شامل چند زیرمجموعه است، افزود: نخست، اندیشه‌ورزی و تفکر صحیح که نتیجه آن پاسخ به مجهولات است. اگر بتوانیم به خوبی فکر کنیم و اندیشه‌ورزی کنیم، این امر می‌تواند نقطه آغاز تحولات بنیادی در زندگی ما باشد. اگر ما بر پایه عقلانیت به ایمان برسیم و پس از ایمان به پرستش الهی دست یابیم، می‌توانیم سطح سلامت جامعه را ارتقا دهیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه جهان‌بینی توحیدی به انسان آرامش درونی و شخصیت یکپارچه‌ای می‌بخشد که بر پایه توحید استوار است، گفت: انسان مؤمن با عدالت، رحمت، عشق، محبت و نوع‌دوستی آشنا می‌شود و با تلاش برای تهذیب نفس، زهد و بندگی خدا، به رشد و پویایی نائل می‌آید. همچنین با داشتن شرح صدر، زمینه را برای صلح و دوستی فراهم می‌سازد.

وی خاطرنشان کرد: واژه “اسلام” و اعلام آن به دیگران با تک واژه معنوی و مقدس “سلام علیکم” به معنای انتشار سلامتی در جامعه است و این سلام داخلی و باطنی به سلامت اجتماعی منجر خواهد شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه نکته سوم و حائز اهمیت بعد از عقلانیت، ایمان و پرستش الهی، بحث “عدالت” است، افزود: ما دو نوع عدالت درونی و عدالت بیرونی داریم. عدالت درونی به معنای تنظیم قوای باطنی بر پایه تعادل روانی است که در اخلاق قدیم به عفت، شجاعت و حکمت اشاره شده است. اتصال به خداوند و قدرت حقیقی او عدالت را به ارمغان می‌آورد. عدالت اجتماعی، سیاسی و در همه عرصه‌ها نیز نتیجه این توحید خواهد بود.

آیت الله کعبی بیان کرد: در حدیث آمده است که اگر کسی رابطه خود را با خدا اصلاح کند، روابط اجتماعی‌اش نیز خود به ‌خود اصلاح خواهد شد. بنابراین، عدالت درونی از اهمیت بالایی برخوردار است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه ویژگی بعدی انسان سالم، شخصیت یکپارچه است که چهار ویژگی دارد، ادامه داد: “عقلانیت”؛ نحوه استفاده از خرد و حکمت در تصمیم‌گیری. “خودیابی و خودآگاهی”؛ شناخت عمیق از نقاط ضعف و قوت خود و اصلاح آن‌ها. “مدیریت رفتار”؛ کنترل اعمال بر اساس ارزش‌های اخلاقی و “ارتباط با خدا”؛ تقویت معنویت از طریق بندگی خدا.

وی با اشاره به اینکه شخصیت یکپارچه نتیجه‌ای است که انسان سالم را به وجود می‌آورد و این سلامت داخلی دارای چهار عنصر اصلی است، گفت: “توحید”؛ انسان موحد با شخصیت سالم و سلامتی برخوردار می‌شود. “بندگی حقیقی خدا”؛ ارتباط واقعی با خداوند نه تنها در ذهن بلکه در احساسات و رفتار. “عدالت”؛ عدالت فردی و اجتماعی. ” کرامت اکتسابی”؛ عزت نفس و کرامت انسانی.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: عقلانیت، ایمان، پرستش الهی، عدالت و محبت در منظومه معرفتی اسلام به عنوان عناصر اصلی شخصیت انسان سالم مطرح می‌شوند. خودخواهی، زیاده‌خواهی، نفع‌طلبی و کینه‌توزی مفاهیمی هستند که باید از آن‌ها دوری جست تا به سلامت روانی دست یابیم.

آیت الله کعبی با اشاره به اینکه دلبستگی و وابستگی به منافع شخصی، تعصب و تنگ‌نظری، همگی ریشه‌های ظلم و ستم هستند و می‌توانند به دستگاه‌های جنایت تبدیل شوند، خاطرنشان کرد: این مفاهیم در نسل‌کشی‌هایی که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در غزه و لبنان انجام داده‌اند، به وضوح مشاهده می‌شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: در مقابل این جنایت‌ها، نظام معرفتی اسلام بر پایه محبت، رأفت، رحمت، شفقت، صمیمیت و هماهنگی تأکید دارد. قرآن کریم در آیه‌ای می‌فرماید: «اشدّا علی الکفار رحماء بینهم»؛ یعنی مؤمنان در برابر دشمنان بشریت سخت‌گیر و در میان خود مهربان هستند. این موضوع در شخصیت انسان سالم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به خیرخواهی و دلسوزی اشاره دارد.

مراسم افتتاحیه این مراسم، با حضور آقایان پزشکیان رئیس جمهور، مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی، رئیس سازمان نظام پرستاری و جمعی ازمقامات کشوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب