به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از حوزه، آیتالله عباس کعبی سهشنبه (۲۳بهمنماه) در همایش طلایهداران گام دوم انقلاب اسلامی در جمع نخبگان شوش با اشاره به اینکه مانع اصلی ظهور امام عصر وجود طاغوت است، اظهار کرد: طاغوتها نه تنها مانع ایمان و عمل صالح هستند، بلکه منبع ظلم، ستم، عقبماندگی و تجاوز به حقوق انسانها نیز به شمار میروند.
وی ادامه داد: این قدرتهای طاغوتی جامعه را به استضعاف کشانده و اجازه نمیدهند هیچ پیشرفتی اتفاق بیفتد. طاغوتها بر اساس مناسبات ظالمانه با مردم، آنان را به بندگی و استضعاف میکشانند و در واقع میخواهند که مردم به بردگی آنان درآیند.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: طاغوتها با ایجاد باندهای قدرت، مردم را به حاشیه میرانند و با استفاده از استبداد، استعمار، زورگویی و انحصار منابع ثروت و قدرت، عقلها، ذهنها، عواطف و هویت انسانها را تحت تسلط خود قرار میدهند. به همین دلیل، قرآن کریم نسبت به طاغوتها سه دستور کلان ارائه میدهد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: دستور اول، اظهار برائت از طاغوت است. قرآن در این زمینه میفرماید: «فمن یکفر بالطاغوت و یؤمن بالله»؛ یعنی کسی که به طاغوت کفر ورزد در واقع مقدمه ایمانش را فراهم کرده است. دستور دوم، مرزبندی روشن با طاغوت و نقد دوستی با آن است. یکی از فلسفههای اصلی بعثت انبیا تحقق توحید و بندگی خدا و مرزبندی واضح با طاغوتهاست.
آیت الله کعبی افزود: دستور سوم، مواجهه و مبارزه با طاغوت است. تا زمانی که طاغوت وجود دارد و بر مناسبات مدیریتی انسانها حکومت میکند، ظلم و جنایت ادامه خواهد داشت و برقراری عدالت در زندگی عمومی و اجتماعی ممکن نخواهد بود. طاغوت مانع بزرگ عدالت و پیشرفت در زندگی انسانهاست و به همین دلیل، امام زمان (عج) تا زمانی که طاغوتها وجود دارند، ظهور نخواهد کرد.
وی گفت: در روایات آمده است که یکی از فلسفههای غیبت امام زمان این است که ایشان تحت سلطه طاغوتها نباشند. برای رفع موانع ظهور، ما نیز وظیفه داریم تا با شناخت طاغوتها، از آنها برائت جوییم و با آنها مبارزه کنیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: طاغوتها به چند دسته تقسیم میشوند؛ برخی از آنها ممکن است بر یک روستا، شهر یا حتی یک کشور تسلط داشته باشند. اما برخی دیگر از طاغوتها ممکن است سلطهای جهانی داشته باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام راحل براساس مکتب انبیا و آموزههای اسلام ناب محمدی(ص)، پرچم مبارزه با طاغوت را برافراشته است، افزود: هدف ایشان تحقق توحید، بندگی خدا، عدالت و پاسداری از کرامت انسان و حرکت ملت ایران به سمت پیشرفت و عزت بوده است. ملت ایران با حضور فعال خود در صحنه، نشان داده است که خواهان اسلام حقیقی است و اگر واقعاً اسلام را جدی بگیریم، مردم نیز به پای کار خواهند آمد. امام بر این باور بود که ایمان به مکتب اسلام میتواند تحولی عظیم در جامعه ایجاد کند.
آیت الله کعبی گفت:امام خمینی(ره) فرمودند که شاه باید برود و ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، روز پیروزی انقلاب اسلامی علیه طاغوت ایران بود. اما این کار تمام نشد. امام بلافاصله پس از انقلاب و تثبیت آن، به استقرار قانون اساسی و پیشرفت به سمت جلو پرداختند. پس از اشغال لانه جاسوسی آمریکا، امام فرمودند که انقلاب دوم آغاز شده است. تنها دو یا سه هفته از اشغال لانه جاسوسی نگذشته بود که فرمان تشکیل بسیج صادر شد.
وی بیان کرد: امام آمریکا را به عنوان «شیطان بزرگ» معرفی کردند؛ شیطانی بزرگ که در واقع طاغوت اکبر و طاغوت بزرگ جهان محسوب میشود. ایشان همواره تأکید میکردند که تمامی بدبختیهای اسلام و مسلمین ناشی از آمریکا است و از همه میخواستند که با اتکای به قدرت خدا، که قدرت حقیقی است، فریاد خود را علیه آمریکا بلند کنند. ایشان پرچم مبارزه با طاغوت جهانی را برافراشته نگه داشتند و به خوبی ذات خبیث و جنایتکار آمریکا را شناختند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: امام بر این باور بودند که برای ظهور امام زمان(عج) و پیروزی انقلاب اسلامی، پرچم مبارزه با طاغوت جهانی باید بر اساس مکتب عاشورا و تحت رهبری ولی فقیه برافراشته باشد.حضرت ایت الله العظمی امام خامنهای شجاعانه پرچم جهاد کبیر تمدنی را علیه طاغوت جهانی با رویکرد ایران قوی وسرافراز و فرهنگ مقاومت نگه داشتند و روحیه جهاد، فداکاری و شهادتطلبی ملت ایران وملت های محور مقاومت با محوریت ازادی کامل فلسطین زنده و تداوم یافت.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: ممکن است این سؤال مطرح شود که اگر طاغوت جهانی سقوط کند، آیا امام زمان -عجل الله تعالی فرجه الشریف- درگیر نخواهد شد؟ پاسخ ما این است که طاغوت جهانی ضعیف میشود و افول پیدا میکند، اما از بین نمیرود. در واقع، نظام طاغوتی جهانی دچار ترک خواهد شد و قدرت نوظهوری به نام قدرت اسلام بر پایه ولایت محمد و آل محمد (ص) سر برمیآورد.
آیت الله کعبی ادامه داد: اربعین یک کانون برای جهانی کردن فرهنگ عاشورا است؛ یک ایستگاه تمدنی برای جهانی کردن عاشورا. اربعین رسانه عاشوراست و در این شرایط، بر پایه رهبری نیابتی و فرهنگ عاشورا، معادلات قدرت دگرگون خواهد شد. بستر ظهور امام زمان فراهم میشود در حالی که طاغوت جهانی در اوج ضعف و فلاکت به سر خواهد برد. تولید قدرت نرم بر پایه ایمان و عمل صالح و ائتلافسازی منطقهای نیز از جمله عوامل مؤثر در این بستر خواهند بود.