به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از حوزه، آیت الله محمود رجبی دیروز (۱۶ بهمن) در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد که در سالن جلسات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام الله دهه فجر گفت: امروزه سردمداران کشورهای غربی که مدعی حقوق بشر و آزادی هستند نمی توانند معضلات جامعه خودشان را رفع کنند چه برسد به سایر ملت ها، اما همین ها برای سایر ملت ها نسخه می نویسند، باید دانست که اکثر معضلاتی که جامعه امروز با آن دست و پنجه نرم میکنند ناشی از همین علوم انسانی رایج است.
وی افزود: تحول در علوم انسانی حیاتی و سرنوشت ساز است، این کار حوزه و دانشگاه است و از سایر اقشار توقع و انتظاری نمی رود، امام راحل (ره) نیز معتقد بودند اگر این دو قشر حوزه و دانشگاه اصلاح شود جامعه نیز اصلاح می شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: ما باید رسالتمان در عرصه اسلامی سازی علوم انسانی را به نحو احسن انجام دهیم، این کار برای خود علم و برای جامعه بشری نیز مفید فایده است، این امر جامعه بشری را متحول می کند و چقدر خوب است ما نیز در این راه سهمی داشته باشیم.
آیت الله رجبی با تاکید بر اینکه علم برای علم نباید باشد خاطرنشان ساخت: اگر ما فقط درصدد کشف معلوماتی باشیم و حاصل کارهای علمی و تحقیقاتی ما تنها در قفسه های کتابخانه ها گذاشته شوند نتیجه بخش نیست، طبق نظر رهبری معظم انقلاب اسلامی، رسالت یک فرد محقق و پژوهشگر تنها انجام یک تحقیق و گذاشتن آن در قفسه کتابخانه ها نیست بلکه رسالت او زمانی تمام می شود که آن اثر در عمق جان مخاطب نفوذ کند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به لزوم هدایت آحاد جامعه اسلامی و تلاش در این عرصه گفت: قرآن کریم تاکید دارد که پیامبر گرامی موظف است که پیروانش را هم در مسیر نگه دارد” فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَکَ وَلَا تَطْغَوْا ۚ إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ” رسول مکرم اسلام(ص) فرمودند این آیه شریفه من را پیر کرده است.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: اولین کسی که از تحول علوم انسانی صحبت کرد امام راحل بود، ایشان نگران علوم انسانی بودند و معتقد به تحول در این عرصه بودند، امروزه ما نیز رسالت سنگینی برعهده داریم و البته این کار نعمت بزرگی هم هست که لازم است شکر آن را بجا آوریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: لازم است بابت نعمت های زیادی که خدای متعال به ما عطا کرده است شکرگزاری کنیم، در مرحله اول شکر قلبی و لسانی آن را بجا آوریم و در نهایت نیز شکر عملی را انجام دهیم، شکر عملی یعنی از این فرصت ها بهترین و بیشترین استفاده را ببریم؛ پرداختن به علوم انسانی نعمت بزرگی است که باید شاکر آن باشیم.
آیت الله رجبی تاکید کرد: در عرصه علوم انسانی ما دستمان پر است و در این زمینه غنی هستیم چرا که حقیقتا کار فنی تخصصی و کارشناسانه در زمینه علوم انسانی از منابع دینی ما خیلی کم صورت گرفته است، کار علمی و فنی اگر بیرون بیاید بسیار ارزشمند است و در این راه ما هم از دستاوردهای بشری استفاده کنیم هم از وحی.
عضو خبرگان رهبری در پایان سخنان خود از اخلاص در عمل و توسل به اهل بیت (س) به عنوان دو توصیه همیشگی علامه مصباح (ره) به همگان یاد کرد و آنها را از مهمترین امور برای رشد و تعالی عنوان کرد و اظهار داشت: توسل به اهل بیت سلام الله علیهم حتی به اندازه یک سلام اما با توجه گره کارها را باز می کند، در آخرین گفتگویی که بنده با ایشان داشتم گفتند هر کجا برای خداوند متعال کار کردیم ضرر نکردیم. آیت الله مصباح یزدی(ره) بر این موضوع تاکید داشت که سنت الهی بر این است که از طریق اهل بیت(ع) به ما چیزی میدهند بنابراین مطمئنترین، آسانترین و مفیدترین راه در مسیر سعادت، توسل به ائمه معصومین (ع) است.