به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از ایسنا، آیت الله عباس کعبی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه شعار رهبری برای سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، شعاری واقعی و کاملاً قابل اجراست، اظهار کرد: جهش تولید با مشارکت مردم کلید پیشرفت اقتصادی و موجب رفع مشکلات و کمبودها است. عمل به این شعار تا حدود زیادی موجب خنثی سازی تحریمها، تقویت پول ملی، کاهش تورم، افزایش اشتغال و کاهش قیمتها می شود. مقام معظم رهبری هم تاکید داشتند اگر جهش تولید با مشارکت خود مردم انجام شود مشکلات عدیده اقتصادی و چالشهای معیشتی مردم تا حدود زیادی رفع میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری حضور کارآفرینان و متخصصان در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت را نمونهای از عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و گفت: مقامات اجرایی کشور باید صادقانه درصدد مشکلات کارآفرینان و صاحبان مشاغل و استعدادهای کشور قرار بگیرند و بستر مالی، اجرایی و قانونی مورد نیاز و ضروری جوانان و دانشگاهیان را به وجود آورند، تنها راه همین است. اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی و مشارکت فعالان اقتصادی در اقتصادها مسیری است که میتوان کشور را از بنبست خارج کند.
آیت الله کعبی ادامه داد: منابع انسانی و ظرفیتهای طبیعی کشور بسیار بیشتر از اقداماتی است که مسئولان دولتی انجام دادهاند. تا زمانی که کارآفرینان بخش خصوصی مورد بیمهری قرار بگیرند نمیتوان شرایط را تغییر داد. ابتکار، خلاقیت و راه حلهای موثر و میانبر به دست جوانان، دانشگاهیان و کارآفرینان بخش خصوصی حاصل میشود؛ بنابراین باید زمینههای مشارکت آنان توسط مسئولان اجرایی کشور به وجود آید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تشکیلاتی کار کردن را از لوازم کار جمعی دانست و گفت: تواناییها و توانمندیهای جوانان و کارآفرینان باید در زمینههای مختلف متمرکز شود. در این صورت اصلاح نگرشها، استراتژیها و راهبردهای بخش دولتی و اختصاص آن به فعالان بخش خصوصی و در نظر گرفتن تسهیلات مالی و رفع موانع قانونی و اجرایی در این صورت بهتر قابل اجرا خواهد بود. جوانان با ایمان و با انگیزه و توانمند در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت حضور یافتهاند و این «مشت نمونه خروار» را به خوبی نشان میدهد.
آیت الله کعبی متذکر شد: یکی از مهمترین دلایلی که مانع از اجرای اصولی جهش تولید با مشارکت مردم شد اتکا به منابع و کارهای دولتی و اعتقاد به مصرف گرایی است. پیچ و خم و بروکراسی اداری، تصدی گریهای دولتی و سنگ اندازی در مسیر تولید و صنعت نیز مزید بر علت است.
وی افزود: به نظر بنده تشکیل قرارگاه ملی با حضور صاحب نظران دانشگاهی، دولتی و بخش خصوصی و راهاندازی نهضت تعاونیهای تولیدی و خصوصی میتواند نگاه به شعار سال جاری را دگرگون کند.