آیت الله کعبی در درس خارج خود:

زیارت امین الله گوشه‌ای از ابعاد شخصیت امیرالمومنین (ع) است

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: زیارت امین الله گوشه‌ای از ابعاد شخصیت امیرالمومنین (ع) است که قابل الگو گیری است و ما می‌توانیم به آن تأسی بکنیم؛ شیعیان امیرالمومنین (ع) هم باید مجاهد در راه خدا بشوند؛ هم جهاد نفس هم جهاد با دشمنان و هم جهاد کبیر و جهاد مقاومت در همه عرصه‌های زندگی.
عباس کعبی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از حوزه، آیت الله عباس کعبی امروز در ابتدای درس خارج گفت: خداوند میلاد حضرت امیرالمومنین(ع) را در کعبه قرار داده تا زمینه‌ای برای تفکر، هدایت نفوس و جذب انسان‌ها برای بندگی خدا با محوریت حضرت امیرالمؤمنین (ع) باشد.

وی بیان کرد: شخصیت حضرت علی(ع) یک بُعد ملکوتی دارد که دست یافتنی نیست و یک بُعد بشری دارد که این بعد، معیار انسانیت است یعنی اگر ما ویژگی‌های انسان کامل را بخواهیم برشماییم برای اینکه انسان خودش را به این قله نزدیک بکند، الگوی او می‌شود علی بن ابی‌طالب.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: او هم در بندگی خدا و هم در زهد، عبادت، شجاعت، مجاهدت در راه خدا و عشق به شهادت الگو است و هم در بُعد حکمرانی و تلاش برای تحقق عدالت و برای خیرخواهی و دلسوزی برای بشریت در همه گستره زندگی.

آیت الله کعبی گفت: زیارت امین الله گوشه‌ای از ابعاد شخصیت امیرالمومنین(ع) است که قابل الگو گیری است و ما می‌توانیم به آن تأسی بکنیم؛ شیعیان امیرالمومنین (ع) هم باید مجاهد در راه خدا بشوند؛ هم جهاد نفس هم جهاد با دشمنان و هم جهاد کبیر و جهاد مقاومت در همه عرصه‌های زندگی.

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: حضرت امیرالمومنین(ع) هم قرآن را به عنوان نقشه راه تدوین کرد و از آن محافظت کرد و هم به قرآن عمل کرد؛ قرآن هم کتاب خواندنی است و هم کتاب اجرایی؛ خداوند قرآن را در دسترس همه قرار داده که عمل بکند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: جاذبه و دافعه حضرت امیرالمؤمنین (ع) هر دو معیار است و انسان مکتبی هم باید جاذبه داشته باشد و هم دافعه؛ یعنی هم دوستی هست هم دشمنی. اینکه در ادبیات عرفانی میگویند انسان باید روحیه‌اش صلح کل باشد و با همه دوست باشد و آزارش به هیچکسی نرسد این قابل بحث و تأمل است؛ انسان نسبت به گذشت وفداکاری و نسبت به منافع شخصی خودش بهتر است صلح کل باشد این خوب است.

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: واجب شرعی است مبارزه با کسانی که ضد بشریت و ضد انسانیت هستند و در اصطلاح قرآنی نامشان طاغوت است؛ این مبارزه عین انسانیت است. مبارزه با دشمنان بشریت، خدمت به بشریت است و شعبه‌ای از رحمت الهی‌است چون به وسیله جهاد، موانع موجود در مسیر حرکت انسان‌ها به قله از بین برداشته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ظلم و فساد و تجاوز و استکبار و طاغوت و شیطنت موانع این حرکت است، بیان کرد: معمولاً انسان‌هایی که بشریت را می‌خواهند در خدمت منافع شخصی خود بگیرند، انسان‌های مؤمن در مقابل این‌ها می‌ایستند و حضرت امیرالمومنین(ع) مجاهد اول اسلام بود.

آیت الله کعبی با بیان اینکه اگر مجاهدت‌های امیرالمومنین (ع) نبود معلوم نبود که اسلام پیروز می‌شد و اسلام همیشه به مجاهدان پیشتاز نیاز دارد، گفت: امام راحل می‌فرماید « اگر به من بگویند کارنامه رسول الله چیست می‌گویم تربیت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب» این خیلی حرف مهمی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب