به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از حوزه، آیت الله عباس کعبی در نشست با مسئولین موسسه آینده روشن با اشاره به اینکه انسان معاصر چهار بحران پایهای یا اَبَرمسئله دارد که ریشه در تمدن معاصر دارند، گفت: اولین مورد آن حاکمیت الحاد نظری و عملی در زندگی انسان است؛ انسان منهای وحی، منهای نقشه راه انبیا، رهبری الهی، منهای نگاه به خدا و آخرت این شاخصه زندگی انسان معاصر است.
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: بعضی وقتها الحاد در ساحت تئوری و عدم اعتقاد به خدا و معاد است اما الحاد عملی یعنی سبک زندگی منهای خدا؛ یعنی ممکن است بعضی از انسانها به خدا و آخرت و انبیای الهی در حوزه مسائل نظری معتقد باشند اما از لحاظ عملی بهخاطر تنوع در لذت جویی و تکاثر در ثروت و مسابقه منفی قدرت و شهرت اصلاً خدا را فراموش میکنند و در عمل ملحد هستند الحاد نظری و عملی آثار بسیار تلخی در زندگی انسان دارد.
وی ادامه داد: بحران کلان دوم، مسئله زندگی فردی و بی توجهی به مسئولیتهای اجتماعیست؛ انسان معاصر یکی از ویژگی هایش این است که به فکر خودش است و در یک مسابقه لذت، قدرت، شهرت و تنوع و در همه عرصهها غوطه ور است و یک شکلی است که هر فرد میخواهد از امکانات جهان بیشتر از دیگری استفاده بکند. میگویند زندگی یک مسابقه است بعضیها در این مسابقه جلو میافتند بعضی ها هم فقریند یا در ساحتهای دیگر عقب میمانند که باید حذف شوند؛ این نگاه فردگرایانه و نگاه لیبرالی است.
آیت الله کعبی عنوان کرد: بحران بزرگ سوم هم حاکمیت طاغوت و حاکمیت قدرتهای شیطانی است؛ مناسبات ظالمانه بر روابط بشری حاکم است؛ این مناسبات ظالمانه بین دولتها و سازمانهاست و در زندگی انسان معاصر در میان خصوصاً دولتها و ابرقدرتها باعث شده که بحرانهای زیادی در زندگی مردم جهان تولید شود که زیر مجموعه بحران حاکمیت طاغوت به شمار میروند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: یکی از آن بحران ناشی از مدیریت ظالمانه جهان است که نمونهاش همین بحث حق وتو و شورای امنیت و امثال اینهاست یا بحران اخلاق و آداب، بحران امنیت و بحران خانواده و جنگ بر علیه خانواده که تعریف هویت خانواده را نیز تغییر دادهاند؛ همه این بحرانها در جهان ناشی از همین حاکمیت طاغوت است.
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: جهان به دو بلوک ظالم و مظلوم تقسیم شده؛ مستکبر و مستضعف، برخوردار و آسیب پذیر، این بحران امنیت ایجاد کرده در همه عرصهها؛ در جهانی که مولود همین تمدن غربی است، شکاف طبقاتی شدید شده و چیزی که امام اسم آن را جنگ و غنا گذاشتند.
وی خاطرنشان کرد: بحران ریشهای و ابر مسئله بعدی نابودی داوطلبانه کرامت انسانی است یعنی در واقع مسخ هویت انسان به شکل داوطلبانه؛ کرامت انسان دو نوع است ذاتی و اکتسابی؛ کرامت ذاتی انسان هم تهدید شده است؛ برای مثال انسان نماهایی که بر اساس اراده خودشان، حیوان شدهاند در همین کشورهای اروپایی دیدید که مثلا صدای حیوانات را در میآورند یا جراحی میکنند تا شبیه به یک حیوان شوند و بعد راهپیمایی میکنند و میگویند ما فلان حیوان هستیم؛
آیت الله کعبی بیان کرد: دین و اسلام و قرآن و این نگاه انسانی چهار راه حل به انسان میدهد که با متغیرات گوناگون ما باید به این سمت و سو برویم؛ اول ایمان به خدا، ایمان به وحی و نقش بنیادین وحی در زندگی اجتماعی و سیاسی و ایمان الهی به نقشه الهی که در مقابله با الحاد نظری و عملی است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: راه حل دوم قرآن و اسلام در مقابل فردگرایی مطلق، تولید عمل صالح است در ابعاد گسترده فرهنگی اجتماعی سیاسی اقتصادی امنیتی بهداشتی قضایی فردی اجتماعی و به گونهای است که فرد را در خدمت جامعه قرار میدهد و از رهگذر عمل صالح ، جامعه را در خدمت فرد قرار میدهد؛ عمل صالح باعث ایجاد مسئولیت اجتماعی مشترک در زندگی انسانها میشود و هیچ مرزی ندارد.
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: راه مقابله با مناسبتهای ظالمانه حاکم بر جهان هم تغییر و تحول اجتماعی سیاسی بر مبنای وجود رهبری الهی است یعنی کفر به طاغوت و ایمان بالله و داشتن طرح و برنامه برای مدیریت انسان صالح و شایسته در عرصه جهانی؛
وی بیان کرد: نسبت به ابر بحران چهارم که نابودی کرامت انسانی راه حلش صبر بر کرامت، انسانیت، صبر بر ایمان و تقوا و همین عمل صالح و صبر بر ارزشهای والای انسانی است. این چهار مورد در سوره عصر آمدهاند و زیرساخت پایهای و تمدنساز برای تحولات با مقیاس جهانی هستند؛ اگر اینها نباشند بشریت با شتاب به سمت نابودی میرود.