به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی حوزههای علمیه، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، مدیر و معاونین حوزه علمیه استان به همراه جمعی از ائمه جمعه و مدیران مدارس علمیه استان آذربایجان غربی، با آیت الله جواد مروی دیدار و گفت و گو کردند.
لزوم توجه به تنوع فرهنگی استان آذربایجان غربی
آیت الله مروی با اشاره به بافت ویژه اجتماعی و فرهنگی آذربایجان غربی ابراز داشت: روحانیت به عنوان متولی بسط و گسترش فرهنگ اسلامی باید توجه ویژهای به خصوصیات و تنوع فرهنگی این منطقه داشته باشد.
وی با تأکید بر لزوم توجه و برنامه ریزی برای جذب نخبگان در حوزه علمیه اظهار داشت: تلاشهای خوبی برای جذب جوانان به حوزههای علمیه شده است، اما این تلاشها باید با نگاه به جذب نخبگان، گسترش و عمق بیشتری پیدا کند.
دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه افزود: هر چه بتوانیم باید برای تربیت جوانان نخبهای که بتوانند در منطقه پاسخگو باشند، تلاش کنیم، چرا که برای فرهنگ عمومی، اسلام و انقلاب بسیار مفید خواهد بود.
وی بیان داشت: علی رغم جو تبلیغاتی که بر علیه روحانیت و حوزه علمیه شکل گرفته است، جوانان تشنهای داریم که آمادگی حضور در حوزه علمیه را دارند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تحولات اخیر منطقه تصریح کرد: اگر بتوانیم بعضی از نخبهها را جذب حوزه کنیم، برای آینده مذهب بسیار مفید خواهد بود.
گرایشهای تخصصی خوب است، ولی طلاب را به سمت جامعیت سوق دهید
وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار برنامه ریزی دقیق در مسیر جامعیت طلاب شد و ابراز داشت: گاهی گرایشهای تخصصی در حوزه مطرح میشود که خوب است، ولی خواهش من این است که طلاب و فضلای جوان ما را به سمت جامعیت سوق دهید.
اگر طلبه جامعیت نداشته باشد، نمیتواند به وظایف خود به درستی عمل کند
آیت الله مروی خاطر نشان کرد: آنچه که نیاز و خواسته مردم است و باید برآورده شود، جامعیت یک طلبه است. اگر طلبه جامعیت نداشته باشد، نمیتواند به وظایف خود به درستی عمل کند.
وی نقش ادبیات عرب در جامعیت طلبه را بسیار ویژه توصیف کرد و بیان داشت: خواهشم این است که در این زمینه برنامه ریزی دقیقی شود که طلاب ما با ادبیات عرب، دقیق آشنا شوند. تسلط بر ادبیات عرب در جامع بودن طلبه نقش بسیار ویژهای دارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به مسئله جذب طلاب در ارگانها و نهادهای دیگر گفت: اگر همه استعدادها را به مراکز دیگر گسیل کنیم، برای حوزه چه میماند؟! توجه به این نکته داشته باشید که به شکلی نشود که نهال فروشی داشته باشیم.
کاری ماندنی است که برای خدا باشد
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه اگر میخواهیم کار ما برکت داشته باشد، نقش اول را خودمان داریم، اظهار داشت: کاری در حوزه علمیه ماندنی است که همراه با اخلاص و برای خدا باشد.
دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه ابراز امیدواری کرد: إنشاءالله بتوانیم در مسیری که حضرت حجت – عجل الله تعالی فرجه – برای ما ترسیم کردهاند گام برداریم و إنشاءالله اعمالمان مورد رضایت حضرتش قرار بگیرد.