آیت الله حسینی بوشهری در دیدار وزیر علوم:

برای ماندن نخبگان در داخل کشور انگیزه ایجاد کنید

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به وزیر علوم گفت: فضایی را ایجاد کنید که برای ماندن و خدمت به کشور ایجاد انگیزه کند؛ البته با ادامه تحصیل در خارج از کشور مخالف نیستیم، اما باید طوری باشد که شخص احساس کند بهترین جا برای خدمت، خود کشور است و اگر چه تحصیلات خود را خارج از کشور انجام می‌دهد، ولی برای ارائه خدمات به کشور بازگردد.
دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با آیت الله حسینی بوشهری

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله حسینی بوشهری در دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن گرامی‌داشت روز وحدت حوزه و دانشگاه ابراز داشت: امیدوارم در جهت نزدیک کردن حوزه و دانشگاه نقش تأثیرگذاری داشته باشید.

مهاجرت نخبگان همه را نگران می‌کند

امام جمعه قم با اشاره به مسئله مهاجرت نخبگان اظهار داشت: مسئله مهاجرت وقتی مطرح می‌شود، همه نگران و متأثر می‌شوند از اینکه چرا نیروهایی که می‌توانند در آینده کشور تأثیرگذار باشند، جذب مراکز علمی خارج از کشور می‌شوند.

برای ماندن نخبگان در داخل کشور انگیزه ایجاد کنید

وی خطاب به وزیر علوم تصریح کرد: فضایی را ایجاد کنید که برای ماندن و خدمت به کشور ایجاد انگیزه کند؛ البته با ادامه تحصیل در خارج از کشور مخالف نیستیم، اما باید طوری باشد که شخص احساس کند بهترین جا برای خدمت، خود کشور است و اگر چه تحصیلات خود را خارج از کشور انجام می‌دهد، ولی برای ارائه خدمات به کشور بازگردد.

لزوم شخصیت بخشی و احترام گذاشتن به نخبگان

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم شخصیت بخشی به دانشجویان خاطر نشان کرد: اگر رویکرد ما احترام گذاشتن به نخبگان و دانشجویان باشد، این رویکر تأثیر خود را خواهد گذاشت و افراد این عزت و احترام را بر امکانات مالی ترجیح خواهند داد.

وی با بیان اینکه همه چیز با امکانات مالی حل نمی‌شود، ادامه داد: پیامبر خدا می‌فرماید «إِنَّکُمْ لَنْ تَسَعُوا اَلنَّاسَ بِأَمْوَالِکُمْ فَسَعُوهُمْ بِأَخْلاَقِکُمْ» یعنی شما نمی‌توانید بوسیله‌ی اموالتان به همه مردم بهره برسانید، پس بوسیله‌ی اخلاقتان ایشان را بهره‌مند سازید.

رئیس جامعه مدرسین با تأکید بر لزوم برقراری عدالت، خاطر نشان کرد: تبعیض‌ها نیز از مسائلی هستند که رنج دهنده‌اند. این همه تأکید اسلام بر مسئله عدالت به خاطر همین مطلب است.

وی با اشاره به آیین‌نامه‌های وزارت علوم به خصوص آیین‌نامه ارتقاء اساتید گفت: با دقت، واقع نگری و بدون حبّ و بُغض، آیین‌نامه‌های با ثباتی تنظیم کنید که در آن همه جوانب کار لحاظ شود. ضوابط را به گونه‌ای تنظیم کنید که هم عرف دانشگاه آن را بپذیرد و هم به گونه‌ای باشد که دیگران احساس کنند که این مسیر با شایستگی پیموده شده است.

علوم انسانی غربی با جامعه اسلامی سازگاری ندارد

آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود تحول در علوم انسانی را مسئله‌ای کلیدی و اساسی توصیف کرد و بیان داشت: علوم انسانی غربی در مقام عمل مواردی را تقویت می‌کنند که با جامعه اسلامی سازگاری ندارد.

وی خواستار رسیدگی و جمع بندی وزیر علوم نسبت به مسئله اسلامی سازی علوم انسانی شد و ابراز داشت: اینکه امام خمینی – قدس سره – ، رهبر معظم انقلاب – مدظله‌العالی – و دیگر بزرگان حوزه و دانشگاه روی این مسئله تکیه کرده‌اند، نشان می‌دهد که این کار شدنی است.

لزوم توجه به زیست فرهنگی دانشجویان به عنوان مدیران آینده کشور

امام جمعه قم با تأکید بر ضرورت توجه به زیست فرهنگی دانشجویان به منظور پیشگیری از فاصله گرفتن از ارزش‌های دینی، اظهار داشت: دانشجویان مدیران آینده کشوراند و هر چه در کنار تخصص، بنیان‌های اعتقادی و فرهنگی استوارتری داشته باشند، بهتر می‌توانند به کشور خدمت کنند. خصوصا در شرایطی که دشمنان به دنبال کوچکترین فرصتی برای ضربه زدن به کشور هستند.

وی در پایان خواستار برنامه ریزی برای حفظ رتبه علمی کشور در سطوح بالاتر شد و دستاوردهای دانشمندان کشور در حوزه سلول‌های بنیادین، نانو و شرکت‌های دانش بنیان را مایه افتخار کشور عنوان کرد.

دیدار حسین سیمایی صراف با آیت الله حسینی بوشهری

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گزارش مختصری از برخی از مهم‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های مرتبط با دانشگاه و اقدامات انجام شده در خصوص رفع آن‌ها، ارائه کرد.

برنامه ریزی برای جلب اعتماد دانشگاهیان، اقدامات انجام شده به منظور کاهش آمار مهاجرت نخبگان، برنامه ریزی برای ساخت خوابگاه‌های متأهلی و تأمین مسکن اساتید جوان و تغییرات انجام شده در روند جذب اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، از جمله سر فصل‌های گزارش وزیر علوم در این دیدار بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *