آیت الله رجبی در مصاحبه‌ای:

اگر حوزه بخواهد پاسخگوی نیازهای جامعه باشد باید با حفظ اصول و سنت‌ها متحول شود

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون تحول در حوزه علمیه، گفت: اگر حوزه بخواهد پا به پای جامعه حرکت کند و پاسخگوی نیازهای جامعه باشد باید متناسب نیازهای نوپدید جامعه با حفظ اصول و سنت‌ها متحول شود.
آیت الله محمود رجبی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از رسا، آیت الله محمود رجبی در گفت و گو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از مسئولان جامعه الزهرا، پیرامون تحول حوزه علمیه، این بیانات را مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: اگر حوزه بخواهد پا به پای جامعه حرکت کند و پاسخگوی نیازهای جامعه باشد باید متناسب نیازهای نوپدید جامعه با حفظ اصول و سنت‌ها متحول شود.

وی افزود: حفظ اصول مسئله مهمی است؛ امام (ره) در رابطه با تحول فقه فرمودند تحول باید بر پایه فقه جواهری باشد و نباید میراث گرانقدر گذشتگان کنار گذاشته شود.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اولین قدم برای ایجاد تحول را تهیه نقشه راه دانست و اظهار داشت: نقشه و برنامه باید دارای اصول ثابت و روش های عمیق باشد و یعنی اگر می‌خواهیم در علوم مختلف تحول ایجاد کنیم، ابتدا باید اصول محکم و متقن عقلی و دینی را احصاء کرده و بعد بر مبنای آن تحول شکل بگیرد.

وی شکل گیری نقشه راه را نیازمند مخاطب شناسی، نیاز شناسی و آسیب شناسی خواند و توضیح داد: در هر عرصه ای که بناست تحول شکل بگیرد باید دید مردم با چه مسائلی رو به رو هستند، و این مخاطب شناسی و نیاز شناسی نباید محدود به جامعه ایرانی باشد بلکه باید جامعه اسلامی و جهانی نیز مورد بررسی قرار بگیرد و برایشان برنامه ریزی کرد.

آیت الله رجبی افزود: در عرصه اداره جامعه، تبلیغ دین و شیوه پاسخگویی باید آسیب شناسی شود؛ باید متوجه شویم در چه وضعیتی قرار داریم و وضعیت مطلوب چیست و تا آن وضعیت چقدر فاصله داریم.

عضو شورای عالی حوزه علمیه ادامه داد: وقتی آسیب شناسی و نیاز شناسی پایان یافت بر اساس این داده هایی که کسب کردیم باید به تربیت نیرو بپردازیم؛ البته حوزه علمیه نسبت به گذشته بسیار متفاوت است و نیرو های تنوانمندی تربیت شده اند اما هنوز نیازمند افراد تربیت شده بیشتری هستیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری یکی از اقدامات اساسی تحول را تعیین شاخص ارزیابی نقشه راه عنوان کرد و گفت: بعد از ایجاد نقشه راه باید یک شاخص ارزیابی پیشرفت و عدم پیشرفت هم تبیین شود تا بعد از پایان هر سال یا چند سال متوجه شویم که چقدر پیش رفته ایم و نواقص را برطرف کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم استفاده از دستاوردهای بشری در کنار حفظ اصول را تسهیل کننده رسیدن به تحول مطلوب دانست و اظهار داشت: در کنار حفظ اصول باید از دستاوردهای بشری با به گزینی استفاده کنیم؛ چراکه بشر با عقل و تجربه به نتایج خوبی رسیده است و با گزینش و ارزیابی این روش ها می توانیم به روند تحول کمک کنیم.

وی افزود: اگر ما بتوانیم بر اساس محتوای غنی دینی و علم روز برای تحول قدم برداریم خدمت به علم و دانش و بشریت کرده ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *