گزارش آیت الله علیدوست از عملکرد انجمن علمی فقه و حقوق اسلامی

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: از زمان تاسیس انجمن در سال ۱۳۹۰ بیش از ۸۰ نشست علمی، ۲۵ همکاری علمی بین‌المللی، ۱۵ کرسی و جلسات نقد و ۳۰ نشست تخصصی برگزار شده است که بیشتر آن‌ها در دو سال اخیر بوده است. همچنین طرح‌های پژوهشی که با مجموعه‌های مختلف قرار داد بسته شده، نمونه‌ای از فعالیت‌های انجمن بوده است.
آیت الله ابوالقاسم علیدوست

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از حوزه، آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست در دوازدهمین مجمع عمومی و هفتمین دوره انتخابات هیأت مدیره و بازرسان انجمن علمی فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم که با قرائت پیام آیت‌الله العظمی نوری همدانی و در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد، گزارشی از عملکرد انجمن فقه و حقوق اسلامی ارائه کرد.

وی افزود: از زمان تاسیس انجمن در سال ۱۳۹۰ بیش از ۸۰ نشست علمی، ۲۵ همکاری علمی بین‌المللی، ۱۵ کرسی و جلسات نقد و ۳۰ نشست تخصصی برگزار شده است که بیشتر آن‌ها در دو سال اخیر بوده است. همچنین طرح‌های پژوهشی که با مجموعه‌های مختلف قرار داد بسته شده، نمونه‌ای از فعالیت‌های انجمن بوده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: انتشار دو فصلنامه فقه و حقوق اسلامی یک کار بزرگ است که توسط انجمن علمی فقه و حقوق اسلامی صورت گرفته است.

وی با اشاره به تأثیرگذاری طلاب بر جامعه گفت: منبع نور روحانیت از ارتباط با امام‌ زمان(عج) به دست می‌آید و اگر این ارتباط قطع شود هیچ نوری برای ما باقی نمی‌ماند و شخص نمی‌تواند به هدایت مردم بپردازند.

در این نشست همچنین پیام حضرت آیت‌الله نوری همدانی به نشست انجمن فقه و حقوق اسلامی قرائت شد که متن آن به این شرح است:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَاهُ وَالسَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَنَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَعَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللهِ فِی الأرَضینَ.

«نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْیَهٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًی وَرَبَطْنَا عَلَیٰ قُلُوبِهِمْ»

با سلام و تحیت به آن مجمع که با حضور فقها و دانشمندان محترم در حال برگزاری است.

اجتماع شما حوزویان و دانشگاهیان در قالب انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم را تبریک گفته و به فال نیک می‌گیرم. إن شاء الله تعالی مصداق جوان مردانی هستید که به کهف حصین قرآن، اهل بیت عصمت و طهارت و معارف دین خاتَم و خاتِم پناهنده‌اید. انجمن های علمی عموماً و انجمن فخیم فقه و حقوق اسلامی خصوصاً به حکم ماهیت انجمنی که دارند باید مکانی امن برای گفتگوهای آزاد، به روز و حتی الامکان منضبط باشند.

امروزه میراث دینی ما به شدّت مورد هجمه به شکل نرم و مرموز است، در اینجا است که رسالت شما فضلا و اساتید به عنوان حافظان دین و سرپرستان ایتام آل محمد«‌صلی الله علیه وآله» بسیار سنگین می‌گردد. باید میراث را فهمید، عمل کرد، به دیگران منتقل نمود، از شبهات نهراسید و آن ها را حل کرد و غیرتمندانه به تحقق دین در عینیت جامعه اندیشید.

بر شما حوزویان و فضلای محترم است که با جمع بین اصالت و معاصرت، به تحول متکامل و رو به جلو بیاندیشید. فقهی که از آن سخن می‌رود گنج و رنج هزاران فقیه، محدث و در اصل و ریشه میراث امامان اهل بیت «علیهم‌السلام» و صادقین «علیهما السلام» است، در اینجا است که باید ضمن حفاظت از آن البته به پویایی و شکوفایی آن نیز اندیشید و تلاش کرد. واضح است که هیچ عالم و مصلح دلسوزی مخالف تحوّل و تکامل فقه و سایر علوم اسلامی، شیوه‌های آموزشی، کتاب‌های درسی و غیر این‌ها نیست، لکن پر واضح است که این مسیر ضرور باید بدون آسیب پیش برود حتی « تؤتی اکلها کلّ حین باذن ربّها»

در پایان مقدم شما بزرگواران را به این محفل محترم گرامی داشته و توفیق روز افزون شما و همه خادمان علم و فقاهت را از خداوند بزرگ خواستارم و همچنین از زحمات دانشمند محترم آیت الله علیدوست تشکر و تقدیر کنم.

اللهم انصر الاسلام واهله و اخذل الکفر والشرک والنقاق وأهلها، اللهم اصلح فاسد من أمور المسلمین.

حسین نوری همدانی

قم – حوزه علمیه

۸ جمادی الثانی ۱۴۴۶ مطابق با

بیستم آذرماه ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *