آیت الله العظمی جوادی آملی در درس اخلاق خود:

انسان گوهری گران‌بهاست، چرا خودش را ارزان بفروشد؟

این مرجع تقلید گفت: بر اساس آیه قرآن ﴿فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقينَ﴾، یعنی انسان گوهری گران‌بهاست که باید بیش از هر چیز به درون خود بیندیشد و عظمت خلقت خود را بشناسد، اينکه گفتند فکر بکنيد، بيش از اينکه به ديگران فکر بکنيد، به درون خودتان فکر بکنيد، برای این است! اگر انسان اين است، چرا خودش را ارزان بفروشد؟
آیت الله العظمی عبد الله جوادی آملی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از شفقنا، حضرت آیت الله جوادی آملی در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که در مسجد اعظم قم به‌صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، به ادامه شرح حکمت ۱۴۷ نهج‌البلاغه پرداختند.

ایشان در این جلسه، با تأکید بر اهمیت علم در اسلام، به تبیین دو راه دستیابی به علم پرداختند و اظهار داشتند: اساس علم در اسلام بر دو قسم است، یکی راه درس است یکی راه ارث. جمع هر دو برکتی است که بهره بعضی ها می شود، راه درس همین حوزه و دانشگاه و کتاب و مطالعه است که به آن «علم الدراسه» می گویند، و دیگری از طریق پیوند معنوی با اهل بیت علیهم السلام به دست می آید که به آن «علم الوراثه» می گویند.

ایشان بیان داشتند: در علم الدراسه محدوده اش مشخص است و خیلی عهده دار عمل صالح نیست، بلکه تلاش و مطالعه و کوشش می خواهد و باید آنچه را که فهمید به عمل برساند و منتقل کند، اما علم الوراثه کسب نمی خواهد رنج و درس و بحث و مفهوم نمی خواهد فقط پیوند می خواهد.

ایشان افزودند: در ارث، ربط و پیوند حرف اول را می‌زند. اگر کسی با اهل‌بیت علیهم‌السلام رابطه معنوی داشته باشد، از علم الوراثه بهره‌مند می‌شود. اما بدون این پیوند، دستیابی به علم الوراثه ممکن نیست. در علم الوراثه آن سحرخیزی، شب زنده داری، زیارت ائمه و آن مناجات ائمه و مناجات شعبانیه و آن ناله و آن محافظت ها لازم است.

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه رابطه معنوی با اهل بیت، انسان را به علم ربانی می‌رساند، اظهار داشتند: «امیرالمؤمنین (ع) تنها معلم درس و بحث نبودند؛ بلکه به عنوان عالم ربانی، هم در علم الدراسه و هم در علم الوراثه پیشرو بودند. ایشان می فرمایند «أَنا رَبَّانِیُّ هَذِهِ الْأُمَّه»؛ من یک معلمی هستم اگر با من رابطه داشته باشیم هم از علم الدراسه من استفاده می کنید هم از علم الوراثه، چون عالم ربانی ام دستم هم در ارث باز است هم در کسب، اگر رابطه معنوی داشتید با من، از علم الوراثه من استفاده می کنید. اگر با خطابه ها و خطب من آشنا بودید از علم الدراسه من استفاده می کنید. اگر جامع بین الأمرین بودید هم از ارث بهره می برید هم از کسب می برید.

ایشان همچنین اهمیت تفکر و تعمق درونی را یادآور شده و تأکید کردند: حضرت امیرالمومنین هم «الْعِلْمُ وِرَاثَهٌ کَرِیمَهٌ» را فرمود، هم «الْفِکْرُ مِرْآهٌ صَافِیَه» را فرمود، اینکه اگر فکر و اندیشه کنید، آنچه من گفتم در این اندیشه پیدا می شود، این یک آینه شفافی است که نباید غبارآلود شود و این فکر و اندیشه یک آینه شفافی است که هر چه من گفتم را در آن می بینید که حق با کیست و چکار باید کرد، چگونه باید عالم شد.

ایشان بیان داشتند: بر اساس آیه قرآن که ﴿فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ﴾، یعنی انسان گوهری گران‌بهاست که باید بیش از هر چیز به درون خود بیندیشد و عظمت خلقت خود را بشناسد، اینکه گفتند فکر بکنید، بیش از اینکه به دیگران فکر بکنید، به درون خودتان فکر بکنید، برای این است! اگر انسان این است، چرا خودش را ارزان بفروشد؟

در پایان، حضرت آیت الله جوادی آملی بر حفظ ارتباط معنوی با معارف الهی و تلاش برای بهره‌مندی از علوم ربانی تأکید کردند و گفتند: امیدواریم همه شما علما و بزرگان که نائبان ولی عصر هستید این کشور به برکت شما محفوظ بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *