حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مسئولان نظام، میهمانان سیامین کنفرانس وحدت اسلامی، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم تأکید کردند: امروز دو اراده در منطقه در تعارض با یکدیگر قرار گرفته است: «ارادهی وحدت» و «ارادهی تفرقه»؛ و در این اوضاع حساس، «تکیه بر قرآن و تعالیم الهی پیامبر اعظم(ص)» بهعنوان داروی وحدتبخش، راهحل محنتهای دنیای اسلام است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با استناد به تعبیر قرآنی «رحمه لِلعالمین»، تعالیم پیامبر اعظم را راهی برای نجات همهی بشریت خواندند و افزودند: دشمنان بشریت و صاحبان زر و زور با این تعالیم سعادتبخش مخالفند و به همین علت، خداوند به پیامبر(ص) دستور میدهد ضمن خودداری از پیروی و سازش با کفار و منافقین، با آنان جهاد کن و بر آنان سخت بگیر.
رهبر معظم انقلاب با یادآوری تلاش روزافزون استکبار و استعمار برای تفرقه و تضعیف مسلمانان افزودند: دنیای اسلام، امروز دچار گرفتاریها و رنجهای فراوانی است که «اتحاد، همافزایی، تعاون و عبور از اختلافات مذهبی و فکری در زیر سایهی مشترکات فراوان اسلامی»، راهحل این مشکلات و مصائب است. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: در صورت وحدت ملتها و دولتهای اسلامی، آمریکاییها و صهیونیستها، توان تحمیل خواستههای خود بر مسلمانان را از دست میدهند و توطئهی به فراموشی سپرده شدن فلسطین ناکام خواهد ماند.
ایشان، حمله و کشتار مسلمانان از میانمار در شرق آسیا تا نیجریه در غرب آفریقا و رویارویی مسلمانان در منطقهی بسیار مهم غرب آسیا را از نتایج توطئههای تفرقهانگیز مستکبران خواندند و افزودند: در این اوضاع و احوال، شیعهی انگلیسی و سنّی آمریکایی مثل دو لبهی یک قیچی به آتشافروزی و اختلافافکنی مشغولند.
حضرت آیتالله خامنهای، سیاستها و اقدامات انگلیسیها در دو قرن اخیر را بهعنوان منبع شر و نکبت برای ملتهای منطقه، مورد اشاره قرار دادند و یادآوری کردند: در روزهای اخیر، انگلیسیها در نهایت بیشرمی، ایرانِ مظلوم و عزیز را تهدید منطقه نامیدهاند اما همه میدانند که برخلاف این اتهامات، این انگلیسیها هستند که همیشه منشأ و منبع تهدید، فساد، خطر و نکبت بودهاند.
رهبر انقلاب اسلامی، افزایش فعالیتهای ضد اسلامی مستکبران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را نشانهی ترس آنها از استقرار و استمرار یک نظام اسلامی قدرتمند، پیشرو و الگو دانستند و افزودند: دشمنان حتی اگر ادعای نرمش داشته و ظاهری آراسته هم داشته باشند، در باطن به تمام معنا وحشی و خشن هستند و ملتها باید برای مواجهه با این دشمنان بیاخلاق، بیدین و بیانصاف آماده باشند. (خ-۱۳۱۲)