پنجاه و هشتمین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا پس از گذشت هفتهها بلکه ماهها کارزار انتخاباتی شدید و نفس گیر میان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات و مشغول کردن رسانههای بین المللی به خود بالاخره روز سهشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ (۸ نوامبر ۲۰۱۶) برگزار گردید. در نهایت، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه توانست با کسب بیش از ۲۷۰ رای الکتورال، پیروز نهایی باشدو هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات را شکست بدهد.
البته با وجود نظرسنجیهای مختلف که مدعی پیشتازی کلینتون بودند، شیب ملایم این نظرسنجیها از کلینتون به سوی ترامپ در روزهای آخر نشانگر اقبال برخی از آراء خاکستری آمریکا به سمت سخنان و انتقادات نامزد جمهوریخواهان بود. شعارهاو انتقاداتی که هر چند در دورههای گذشته از سوی برخی کاندیداهای مستقل بارها مطرح شده بود اما با توجه به سیستم انتخاباتی آمریکا و عدم توان رای آوری نامزدهای مستقل بر اساس آن مطرحکنندگان این انتقادات هیچ گاه نتوانسته بودند به پیروزی در انتخابات دست یابند.
شعار دونالد ترامپ در مبحث سیاست خارجی لزوم اصلاح روند خارجی و هزینه نکردن برای جنگها به ویژه در عراق بود. شعار سیاست داخلی او فساد واشنگتن و خرید و فروش سیاست مداران توسط سرمایه داران بود و در طول ماههای گذشته همواره تاکید می کرد که اگر مردم آمریکا به وی رای دهند این سیستم را اصلاح می کند. در حقیقت، رای به ترامپ نه رای به شخص ترامپ بلکه رای اعتراضی به سیستم فاسد حاکم بر آمریکا بود. فسادی که سالهاست سیاستمداران مستقل دنیا خصوصا مسئولان نظام جمهوری اسلامی بر آن تاکید می ورزند و اینک از سوی مردم و سیاستمداران خود آنها به صورت واضح بیان میشود.
از سوی دیگر پس از برگزاری انتخابات آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ برخی از کارشناسان داخلی و خارجی با توجه به شعارهای تند وی به تحلیل چگونگی روابط ایران و آمریکا خصوصا درباره ی برجام پس از به دست گرفتن قدرت توسط وی پرداختند. همچنان که برخی تحلیلگران پیش از برگزاری انتخابات آمریکا در این رابطه سخن به میان آورده و یکی از کاندیداها را بهتر از دیگری میپنداشتند. اما واقعیت امر این است که مبارزه با استکبار جهانی – که فعلا مصداق اتم آن ایالات متحده آمریکا و سیاستهای زورگویانه و استکباری آن است – از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی جزو اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و این اصول که ترسیم آن بر عهده رهبر معظم انقلاب است در دولتهای گوناگون غیر قابل تغییر می باشد .اصولی که برگرفته از آیات و روایات و فلسفه وجودی جمهوری اسلامی است و بازگشت آن به همان مبارزه همیشگی اسلام و کفر است .
لذا گرچه در روزهای اخیر برخی کارشناسان به چگونگی سیاست خارجی ترامپ خصوصا درباره برجام با توجه به شعارهای انتخاباتی و گزینههای وزارت امور خارجه وی پرداخته و سخن از پاره کردن برجام و یا افزایش فشارها بر ایران به میان آورده اند اما ایران اسلامی هیچ گاه نه از تهدیدات پیشین هراسی به خود راه داده و نه از این پس به این گونه سخنان وقعی می نهد و نه فرق آنچنانی میان روسای جمهوری ایالات متحده احساس می کند. گرچه از سوی نظام بین الملل برخی تندروتر و به اصطلاح جنگ طلب و برخی معتدل تر معرفی شوند اما ایران اسلامی بر اساس اصول ثابت خود با توکل بر خدا به سوی قلههای پیشرفت در حرکت بوده و همچنان در عرصه بین الملل نیز به عنوان قدرتمندترین کشور منطقه از هیچ تهدیدی هراس ندارد و در مساله برجام نیز به هنگام نیاز راههای گوناگونی برای پاسخ گویی دارد. (خ-۱۳۰۹)