بیانیه مشترک جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و روحانیت مبارز درباره انتخابات سومین دوره مجلس خبرگان
در تاریخ ۱۹/۰۷/۱۳۷۷
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم همواره پشتوانه اصلی انقلاب و رهبری بوده و هستند
انتخابات سومین دوره مجلس خبرگان آزمون دیگری است که به لطف پروردگار متعال، ملت قهرمان ایران با بهرهگیری از رشد و کمال سیاسی خویش هم چون دیگر آزمونهای گذشته از آن سرافراز و سربلند بیرون خواهد آمد.
در حالی که بیش از چند روزی به برگزاری این حرکت بزرگ اسلامی ـ ملی باقی نمانده است، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران ضروری میدانند در این مقطع حساس و سرنوشت ساز نکاتی چند را یاد آور شوند.
۱. کشور پهناور ایران، آنگاه راه عزت و معنوی و مادی خود را آغاز کرد که با آغوش باز و رویی گشاده اسلام عزیز را پذیرا شد.
ایمان مردم ایران به اسلام و علاقهمندی آنان به اهل بیت پیامبر(ص) و منادیان راه راستی و رهایی یعنی فقیهان برجسته و روحانیان وارسته همواره کشور را از پرتگاههای خطرناک و حوادث نابودگر نجات داده است، ایستادگی عالمانی آگاه چون حاج ملا علی کنی در مقابل استعمار و قرار داد اسارتبار رویتر، فتوای تاریخی و حماسی تحریم تنباکو توسط میرزا محمد حسن شیرازی (میرزای بزرگ)، در مقابل قرار داد استعماری «رژی» فقیه ارجمند شهید شیخ فضل الله نوری و آیات بهبهانی و طباطبائی در نهضت مشروطیت، مبارزات و استقامت شهید مدرس در مقابل استبداد سیاه رضا خانی نقش برجسته آیت الله کاشانی در رهبری نهضت ملی نفت و سرانجام نقش نهضت سترگ احیاگر اسلام در قرن معاصر، بیدارگر نسل کنونی و پرچمدار عظیمترین قیام تاریخ ایران و اسلام پس از غیبت کبری، حضرت امام خمینی(قدس سره الشریف) همه و همه نمونه هائی از نقش تعیین کننده دین و عالمان دینی در کشور عزیز ما ایران است.
همچنین ملت فرهیخته ما و نسلهای دوران نهضت امام خمینی(ره) از خرداد ۱۳۴۲ تا امروز شاهدند که چگونه دین و ایمان مذهبی مردم توانست قدرتمندترین سلسله ستمشاهی را با آن همه ابزارهای قدرت و حمایت بیدریغ استکبار از سریر سلطنت به زیر کشد و نظامی بر پایه باورهای دینی و مبتنی بر نظام امت و امامت را در این کشور مستقر گرداند.
بعد از انقلاب نیز همگان شاهد بودند که استکبار جهانی و در رأس آن آمریکای جهانخوار و اذناب و ایادی منطقهای و داخلی آن چه توطئههای رنگارنگ و سهمگینی را برای عدم و نابودی نهال نورسته انقلاب تدارک و اجرا کرد که هر کدام از آنها برای ساقط کردن یک انقلاب و در هم شکستن ارکان حکومتی ریشه دار کافی بود ولی دیدیم و دیدند که نظام رهبری و ایمان دینی در مقابل تمام آن تیرهای زهر آگین چگونه ایستاد و از پای در نیامد تا به امروز که حکومت و نظام مقدس جمهوری اسلامی با قدرتی بیشتر از گذشته مسیر ترقی و تعالی را طی میکند و روز به روز عظمت واقتدار خود را در حوزههای مختلف سیاست و دیانت، اندیشه و آگاهی گسترش میبخشد حقیقتاً، رمز و راز این همه چیست؟ و چه عاملی توانست کشور و ملت ایران را تا امروز به چنین مقام والائی برساند؟ پاسخ یک کلمه است دین، یعنی اسلام ناب محمدی(ص).
تاریخ این ملت و مملکت بیانگر این حقیقت است که ایران و ایرانی، در فراز و نشیبهای زندگی هماره در سایه دین و دیانت گلیم خویش را از امواج شکننده بیرون کشیده است، مردمی که وحدت ملی شوکت و رستگاری خود را از رهگذر ایمان دینی و عشق به فرهنگ مذهبی جستجو کردهاند و آنگاه که نور اسلام به این کشور تابید ملت ما با فطرت زلال و استعداد سرشار، به ندای منادیان نور لبیک گفت و اسلام ناب محمدی(ص) را پذیرا گردید و از آن دوران تا به امروز محور همه بالندگیها و والائیهای این ملت سرافراز اسلام بوده است. امروز بر آحاد ملت قهرمان، بر آگاهان و دلسوزان امت بر دولتمردان و مسؤولان کشور و قلمداران و هنرداران متعهد که دغدغه صلاح و اصلاح دارند فرض و واجب است که از حکومت دینی و ایمان مردم در این سرزمین حراست کنند و اجازه ندهند دشمنان غدار این پشتوانه عزت و اقتدار را از آن بگیرند.
۲. مسئله ولایت فقیه و رهبری دینی را از همین زاویه میتوان مورد توجه قرار داد. امامت و رهبری یکی از اصول دین و ارکان مذهب حقه ماست. اگر توحید و نبوت و معاد و عدالت اصول و ارکانی هستند که یک جامعه پیشرو و متکامل بر پایه آنها بنا میشود ضامن حفظ، استمرار و استقرار این همه، اصل امامت و رهبری است. اگر امامت و رهبری در میان امت نباشد این اصول الهی و ارزشی جایگاه حقیقی خود را باز نمییابند و چه بسا تنها در حد شعار و آرمان باقی مانده و هیچگاه جامه عمل نپوشند ولی اگر اصل امامت و رهبری تحقق یابد لاجرم جامعه توحیدی و نبوی حاصل و عدالت علوی گسترده خواهد شد.
در عصر غیبت حضرت ولی الله الاعظم امام عصر(عج) ولایت فقیه عادل، شجاع و با تقوا که مردم او را به رهبری پذیرفتهاند استمرار و تداوم امامت و رهبری انبیاء عظام و ائمه معصومین(ع) است، هر چند اصل متین، مترقی و منطقی ولایت فقیه به عنوان الگو و نظام حکومتی جمهوری اسلامی ایران که در میثاق ملی یعنی قانون اساسی جای گرفته ریشه در اصل امامت دارد و عالمان و فقیهان سترگ شیعه نیز در عصر غیبت کم و بیش به آن عنایت داشتهاند ولی تنقیح، تکمیل و طرح گسترده آن به عنوان یک نظام تمام عیار حکومتی در دنیای پر آشوب کنونی منحصراً به وسیله فقیه نامدار و انقلابی بزرگ، رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(قدس سره الشریف) صورت گرفت.
امروز نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه است که به مفهوم سرپرستی و اداره امور امت توسط یک فقیه و عالم دینی شجاع، مدیر و مدبر رهبری میشود. امروز که دو دهه از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته و در بیستمین سالگرد آن قرار داریم. هم مردم عزیز ما و هم ناظران جهانی بر کار آمدی و موفقیت نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه اذعان داشته و معترفند.
اگر کشور ما در دو دهه گذشته توانست از گذرگاههای خطیر و حوادث سهمناک به سلامت عبور کند، اگر وحدت، امنیت و منافع ملی ما به بهترین وجه حفظ شد، اگر دشمنان کشور ما با تمام قدرت و امکاناتشان نتوانستند کمترین خدشهای را بر تمامیت ارضی و عزت اسلامی و ملی ما وارد آورند و اگر نظام ما توانست در این 20 سال به اندازه تمام دوران ستمشاهی (و بلکه بیش از آن) به کشور و ملت خدمت کند و با همه مشکلات ریز و درشت، آزادی، آبادی و استقلال را برای مردم به ارمغان آورد، همه و همه به دلیل ولایت و مدیریت و سرپرستی فقیه عادل و با تقوا و مدیر و مدبر است و این ترجمان همان کلمات نورانی امام راحل(ره) است که فرمود «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا کشور شما آسیب نبیند.»
آیا اگر فقیه عادل و شجاع و مدیر و مدبری چون امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب سکاندار کشتی انقلاب و کشور در دو دهه اخیر نبودند و حکومت توسط دیگران اداره میشد یا اینکه فقیه عادل تنها حق نظارت داشت نه ولایت و سرپرستی ایران با آن همه مشکلات و توطئهها میتوانست سربلند و سلامت بماند؟
آیا این همه دستاوردهای سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی در عرصههای داخلی و بین المللی حاصل میشد؟ آیا آزادی که یکی از اصیلترین شعارهای ملت و از مهمترین ارزشهای اسلام عزیز است در جامعه ما همچون امروز وجود داشت؟ آیا استقلال کشور و تکیه بر خود به عنوان یکی از مهمترین دستاودهای انقلاب میتوانست استمرار یابد؟
۳. و اما مجلس خبرگان.
امروز در آستانه انتخابات مجلس خبرگان قرار گرفتهایم در اهمیت و حساسیت این نهاد علمی و سیاسی همین بس که موضوع آن به محوریترین و بنیادیترین رکن و نهاد نظام و کشور یعنی ولایت فقیه و مقام رهبری مربوط میشود اگر هیچ دلیل دیگری بر اهمیت مجلس خبرگان نبود همین یک دلیل کافی است تا همه را متوجه حساسیت این مجلس نماید.
انتخابات سومین دوره مجلس خبرگان از چند جهت اهمیت حیاتی دارد.
اول آنکه اصولاً نظام جمهوری اسلامی بر مبنای مشارکت و حمایت مردم تأسیس و راهبری شده است حقیقتاً پشتوانه اصلی انقلاب و حتی ولایت فقیه و رهبری مردم بوده و هستند و اگر مردم نبودند این انقلاب هم نبود.
یکی از تجلی گاههای اصلی حضور و مشارکت و حمایت مردم از انقلاب و کشور، انتخابات مختلف است. کشور ما در طول 20 سال پس از پیروزی انقلاب نزدیک به 20 انتخابات بزرگ و سراسری برگزار کرده و مردم ایران 20 بار با حضور گسترده خود در پای صندوقهای رأی به نظام و انقلاب خود آری گفتهاند و دست رد بر سینه نامحرمان و معاندان زدهاند.
دشمن در هر انتخاباتی منتظر است ببیند حضور مردم در صحنه چگونه است. لذا به این انتخابات نیز چشم دوخته است. اینجا همان عرصهای است که ملت بزرگ ایران باید بار دیگر به صحنه بیایند و با انقلاب نظام، امام راحل(ره) و آرمانهای بزرگ خود تجدید عهد و پیمان نماید و یک بار دیگر بدخواهان را نا امید گرداند.
دوم آنکه مجلس خبرگان امتیازی اساسی نسبت به سایر نهادهایی که با رأی مستقیم ملت شکل میگیرند دارند. مجلس خبرگان هر چند مانند مجلس شورای اسلامی دارای وظایف روزمره با امور اجرائی و رفاهی مردم نیست ولی وظیفهای دارد که از لحاظ اهمیت قابل مقایسه با هیچ نهاد دیگر نمیباشد و آن شناسائی و معرفی عمود خیمه انقلاب و محور اساسی کشور یعنی مقام رهبری است که همه نهادها بواسط تنفیذ او مشروعیت مییابند و باید زیر نظر او فعالیت کنند لذا کمترین مسامحه و کوتاهی در امر شرکت در انتخابات و گزینش آگاهانه و آزادانه نمایندگان و خبرگان ملت ممکن است ضایعات و صدمات جبران ناپذیری را به کشور وارد نماید. بر آگاهان ملت است که اهمیت این مجلس و این انتخابات را برای مردم بازگو کنند و آنان را به شرکت و حضور هر چه با شکوهتر در آن ترغیب و تشویق نمایند.
حضور آگاهانه و گسترده شما ملت بزرگ ایران بویژه علمای اعلام، فرهنگیان و دانشگاهیان، اصناف و بازاریان بالاخص زنان آگاه و جوانان پر نشاط در هر صحنهای میتواند حوادث شیرین و بزرگی را برای کشور و انقلاب رقم زند همانگونه که حضور پر شور شما در انتخابات 30 میلیونی سال گذشته توانست انقلاب و نظام را برای مدتهابیمه کند.
لذا باید بدانید که انتخابات مجلس خبرگان عرصه آزمون مکرری است تا برای چندمین بار حماسه بزرگ دیگری را برای هدایت امور کشور و انقلاب خلق نماید.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز به عنوان دو تشکل و نهاد روحانی بر خود فرض و لازم دیدند که از میان فقیهان و خبرگان معزز و بزرگواری که خود را آماده پذیرش این مسؤولیت خطیر نمودهاند و با حفظ کمال احترام نسبت به همه آنان، افرادی را که اصلح میدانند به مردم قهرمان و شهید پرور میهن اسلامی معرفی کنند که فهرست این بزرگواران جهت آگاهی امت شهید پرور انقلاب ایران منتشر شده است.
انشاء الله با حضور پرشور و رأی آگاهانه خود در این انتخابات گام بلند دیگری را به سوی اهداف و آرمانهای بلند اسلامی بر خواهد داشت.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
جامعه روحانیت مبارز تهران