آیت الله حسینی بوشهری در دیدار رئیس سازمان برنامه و بودجه:

عدم توجه به فرهنگ می‌تواند خسارات و هزینه‌های بیشتری را برای مقابله با تبعات آن در پی داشته باشد

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تأکید بر لزوم توجه به مسائل فرهنگی در بودجه ریزی خاطر نشان کرد: همانگونه که معتقدیم باید به مراکز دانشگاهی توجه شود، معتقدیم که باید به سایر مراکز علمی و فرهنگی همچون حوزه علمیه نیز توجه شود، چرا که عدم توجه به فرهنگ می‌تواند خسارات و هزینه‌های بیشتری را برای مقابله با تبعات آن در پی داشته باشد.
دیدار رئیس سازمان برنامه و بودجه با آیت الله حسینی بوشهری

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با آیت الله حسینی بوشهری دیدار و گفت و گو کرد.

رئیس جامعه مدرسین با اشاره به جایگاه سازمان برنامه و بودجه گفت: این سازمان، همانطور که می‌گویند، مغز متفکر نظام اداری و اجرایی کشور است، چون یک حالت خزانه داری دارد و تمامی فعالیت‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد، سلامت، فرهنگ و آموزش، به این سازمان گره می‌خورد.

تمامی مسائل کشور به سازمان برنامه و بودجه ارتباط دارد / اگر این سازمان منابع را در زمان مناسب و به مقدار کافی تزریق نکند، کاری پیش نخواهد رفت

وی افزود: مجموعه مسائل کشور به سازمان برنامه و بودجه ارتباط دارد. اگر این سازمان منابع را در زمان مناسب و به مقدار کافی تزریق نکند، کاری پیش نخواهد رفت. بنابراین باید از کارشناسان خبره و با قدرت تحلیل خوب استفاده کنید تا زمانی که تصمیمی گرفته می‌شود و لایحه‌ای تنظیم می‌شود، همه جوانب آن قبل از ارائه به مجلس شورای اسلامی مورد ملاحظه و بررسی قرار گرفته باشد.

امام جمعه قم ادامه داد: مدیران استانی سازمان برنامه و بودجه باید دیده‌بانی بیدار باشند و در دفتر خود محصور نشوند تا متناسب و بر اساس وضعیت و نیازمندی‌های هر شهر و استان و به موقع و روزآمد تصمیم گیری شود.

وی اولویت بخشی دولت به اتمام پروژه‌های نیمه تمام را تصمیمی بسیار خوب توصیف کرد و ابراز داشت: وجود پروژه‌های ناتمام در برابر چشمان مردم، عامل افزایش نا امیدی در جامعه است.

اولین وظیفه سازمان برنامه و بودجه ایجاد زمینه مناسب برای افزایش تولید و بهره‌وری در کشور است

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری، ایجاد زمینه مناسب برای افزایش تولید و بهره‌وری در کشور را اولین وظیفه سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد و اظهار داشت: باید خروجی تخصیص بودجه را با دقت رصد کنید. اگر تولید در کشور رشد کند، ناترازی‌ها و مشکلات بودجه تا حدودی مرتفع خواهد شد. اگر به تولید کمک کنید و سرمایه‌ها به خارج از کشور منتقل نشود و تسهیلات لازم به موقع پرداخت شود، چرخ تولید در کشور به حرکت در خواهد آمد.

لزوم عملیاتی کردن بودجه

وی عملیاتی کردن بودجه را دومین وظیفه مهم سازمان برنامه و بودجه معرفی کرد و بیان داشت: عملیاتی کردن بودجه یعنی بدانیم بودجه چطور و چگونه هزینه شده است تا اگر دستگاهی بودجه را به درستی مصرف کرده و پروژه مد نظر را با موفقیت به اتمام رسانده است، در بودجه سال آینده عملکرد مثبت آن مورد توجه قرار گیرد. تا شاهد این نباشیم که برخی از پروژه‌هایی که مثلا در یک سال امکان بهره برداری دارند، برای چند سال پیاپی بودجه دریافت می‌کنند.

نظارت؛ رکن اصلی فعالیت‌های سازمان برنامه و بودجه

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه، نظارت را رکن اصلی فعالیت‌های سازمان برنامه و بودجه ارزیابی کرد و گفت: نظارت رکن اصلی کارهاست که متأسفانه گاهی به فراموشی سپرده می‌شود. گاهی حتی تورم نیز به خاطر عدم نظارت کافی و کارآمد به وجود می‌آید.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از حذف ارز ترجیحی تصریح کرد: در همان زمان گفتیم که اگر جایگزین مناسبی برای ارز ترجیحی نداشته باشید که بتواند خلأ ناشی از حذف آن را جبران کند، تبعاتی را برای مردم در پی خواهد داشت.

استاد حوزه علمیه قم ضمن تأکید بر لزوم توجه به مسائل فرهنگی در بودجه ریزی خاطر نشان کرد: همانگونه که معتقدیم باید به مراکز دانشگاهی توجه شود، معتقدیم که باید به سایر مراکز علمی و فرهنگی همچون حوزه علمیه نیز توجه شود، چرا که عدم توجه به فرهنگ می‌تواند خسارات و هزینه‌های بیشتری را برای مقابله با تبعات آن در پی داشته باشد.

 

دیدار رئیس سازمان برنامه و بودجه با آیت الله حسینی بوشهری

 

تورم بالا در چند سال گذشته برای مردم آزار دهنده شده است

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، دکتر داوود منظور گزارشی از مأموریت‌ها و اهداف سازمان برنامه و بودجه ارائه کرد و کمک به رشد و توسعه فراگیر همراه با عدالت را به عنوان مأموریت اصلی این سازمان برشمرد.

وی محدودیت منابع را بزرگترین چالش این سازمان عنوان کرد و ابراز داشت: به خاطر محدودیت منابع باید نیازها را اولویت بندی کنیم. اولویت اصلی دولت ایجاد ثبات فراگیر و مستمر در اقتصاد است؛ چرا که تورم بالا در چند سال گذشته برای مردم، خصوصا اقشار کم درآمد، آزاردهنده شده است.

اقدامات انجام شده برای کنترل تورم هنوز نتایج رضایت بخشی را به دنبال نداشته است

وی با اشاره به سیاست دولت در ایجاد ثبات و آرامش در قیمت‌ها خاطر نشان کرد: سال گذشته به خاطر حذف ارز حمایتی، فشار اقتصادی زیادی بر مردم تحمیل شد که پیرو آن در سال جاری سیاست کنترل تورم و مدیریت اثرات ناشی از افزایش نرخ ارز مورد اقدام قرار گرفت که البته هنوز نتایج رضایت بخشی را به دنبال نداشته است.

معاون رئیس جمهور، ناترازی و کسری بودجه را یکی از عوامل مؤثر در ایجاد تورم در جامعه برشمرد و اظهار داشت: در سال جاری تلاش کردیم تا هزینه‌ها را با درآمدها همسان سازی کنیم و برخی هزینه‌ها را کاهش دهیم تا دولت مجبور به انجام اقدامات تورم‌زا نشود.

عدم تحقق ۲۸ درصدی منابع بودجه در سال جاری

وی افزود: متأسفانه ۲۸ % از منابع بودجه سال جاری محقق نشده است و لذا تلاش کردیم تا در لایحه بودجه سال آینده منابع درآمدی دولت را به صورت واقعی ببینیم که در نتیجه آن میزان برخی از درآمدها را در لایحه بودجه کاهش دادیم.

نرخ ارز برای کالاهای اساسی در سال آینده

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزایش نرخ ارز را دیگر عامل ایجاد تورم در کشور ارزیابی کرد و افزود: نرخ ارز برای کالاهای اساسی در سال آینده، مانند سال جاری، ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شد.

وی کنترل ترازنامه بانک‌ها به عنوان یکی از عوامل مؤثر در ایجاد تورم را اقدام بعدی در جهت مدیریت ریشه‌های تورم در کشور عنوان کرد و ادامه داد: بخش بزرگی از تسهیلات بانک‌ها به سمت تولید و بخش مولد اقتصاد هدایت می‌شود.

برنامه ریزی جهت اتمام پروژه‌‌های نیمه تمام، کاهش نرخ بیکاری به ۸ % ، تعیین تکلیف منوریل و فرودگاه قم، تکمیل راه‌های مواصلاتی، فاضلاب، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و توسعه مدارس و مراکز آموزشی استان قم، از جمله دیگر سر فصل‌های گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه در این جلسه بود.

 

دیدار رئیس سازمان برنامه و بودجه با آیت الله حسینی بوشهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *