آیت الله حسینی بوشهری:

پیام بین المللی انقلاب در حج منتقل شود / مسیر زندگی زائر خانه خدا بعد از حج باید متفاوت با پیش از آن باشد

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به ابعاد بین المللی حج، از فراهم نبودن شرایط برای رابطه برقرار کردن بین امت اسلامی ابراز تأسف کرد و اظهار داشت: یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب -مد ظله العالی- به بعد بین المللی حج است و هنر این است که پیام بین المللی انقلاب در حج منتقل بشود و این مهم می‌تواند از طریق رفتار ظاهری زائران که مبلغین انقلاب هستند صورت گیرد.
دیدار رئیس حج و زیارت استان قم با آیت الله حسینی بوشهری

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مدیر سازمان حج و زیارت استان قم به همراه جمعی از مسئولین این سازمان با آیت الله حسینی بوشهری دیدار کردند. رئیس جامعه مدرسین حج را از ارکان مهم اسلام معرفی کرد و اظهار داشت: جایگاه عظیمی در خصوص فلسفه حج در آیات و روایات ما ترسیم شده است. بخشی از حج مناسک است و روحانیون کاروان و مسؤولین محترم بعثه اهتمام دارند مناسک زائرین صحیح بوده و زیارت اماکن مقدس و اعمال به گونه ای باشد که زائرین احساس کنند با توشه معنوی از حج برگشته اند و در وجود خود تغییر احساس کنند؛ مسیر زندگی زائر خانه خدا، بعد از حج باید متفاوت با پیش از آن باشد.

امام جمعه قم با ذکر روایتی از امام صادق -علیه السلام- در خصوص اهمیت تلبیه و توجه به آنچه انسان در آن حالت می گوید، اظهار داشت: مواجهه مسؤولین کاروان‌های حج باید نسبت به اعمال به گونه‌ای باشد که جایگاه حج حفظ شود؛ چراکه بسیاری از مسؤولین کاروان‌ها، بارها به حج مشرف شده‌اند و شاید این امر سبب تکراری شدن مراسم حج برای آنان شده باشد.

وی با بیان اینکه حج یک اردوی اخلاقی، عرفانی و تربیتی است، تأکید کرد: عمره، زیارت عتبات و مراقدی که در سوریه قرار دارد نیز سفرهای زیارتی هستند که از یک سفر گردشگری متفاوت بوده و زائر و کارگزار باید احساس کند که در حال انجام یک عمل عبادی است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خطاب به عوامل و خادمان کاروان‌های حج گفت: کسانی که به زائرین خدمت رسانی می‌کنند باید بدانند هر قدمی که بر می‌دارند باید در راستای جلب رضایت پروردگار باشد؛ شما که خدمتگزار هستید و احیاناً موفق به انجام اعمال حج تمتع نمی شوید و عمره بجای می آورید، بنابر صریح روایات، در ثواب حاجیان شریک هستید و مانند آن‌ها از ثواب حج بهره‌مند می‌شوید.

وی با تأکید بر جلب رضایت زائران اظهار داشت: اینکه شما کارگزاران حج مراقب زائرینی هستید که بعضا در سنین بالا بوده و شاید از سلامتی کامل بهره‌مند نباشند، بدانید دعای خیر آن‌ها در حق شما مستجاب است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ابعاد بین المللی حج، از فراهم نبودن شرایط برای رابطه برقرار کردن بین امت اسلامی ابراز تأسف کرد و اظهار داشت: یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب -مد ظله العالی- به بعد بین المللی حج است و هنر این است که پیام بین المللی انقلاب در حج منتقل بشود و این مهم می‌تواند از طریق رفتار ظاهری زائران که مبلغین انقلاب هستند صورت گیرد.

وی یکی از فلسفه های حج را برادری و همدلی عنوان کرد و بیان داشت: اگر این گونه پیش می‌رفت در سایه حج مشکلات امروز جهان اسلام، وجود نمی‌داشت؛ زیرا امت واحده در یک سرزمین با تعداد بالا اجتماع کرده و حرف دل خود را می‌زنند و مستکبرین در مقابل این صف عظیم قدرت مقابله نداشتند؛ متأسفانه استعمارگر بزرگ و روباه پیر برای حکومت خود در بین مسلمانان تفرقه ایجاد کرد؛ ما امت مسلمان در حالی که کنار هم نماز می‌خوانیم نمی‌توانیم پیامی را منتقل کنیم و مشکلات ملل دیگر مسلمان را فهمیده یا مسائل خود را به آن‌ها برسانیم.

وی در پایان با اشاره به ضرورت استفاده از تجربه فعالان و کارگزاران کاروان‌های حج خاطرنشان کرد: لازم است جوانان به این عرصه‌ها وارد شوند؛ اما باید تجربه کسب کنند تا هر ساله بیش از پیش شاهد حج باشکوه ابراهیمی باشیم و عظمت جمهوری اسلامی روز به روز بیشتر شود. باید کارگزاران ما در موسم حج رتبه اول را کسب کنند و اگر احساس شد رتبه دوم را داریم برای رسیدن به رتبه اول لازم است برنامه ریزی صورت گیرد. برخی از کشورهایی که امروز تشکیلات حج دارند از جمهوری اسلامی و بعثه مقام معظم رهبری -مد ظله العالی- آموختند و نباید دانش آموز از استاد جلو بزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب