حضرت آیتالله خامنهای در دیدار وزیر امور خارجه و سفرا و کارداران جمهوری اسلامی، با تبیین «اصول و راهبردهای ثابت و پایدار سیاست خارجی در قانون اساسی و الزامات ناشی از این اصول و سیاستها»، راهحلهای منطقی و مستحکم ایران دربارهی مسائل مهم منطقه از جمله سوریه، یمن و بحرین را تشریح و تأکید کردند: اهداف آمریکا در منطقه، ۱۸۰ درجه با اهداف ایران، متفاوت است.
رهبر معظم انقلاب سیاست خارجی کشور را همان سیاست خارجی نظام در قانون اساسی خواندند و خاطرنشان کردند: این سیاست خارجی متخذ از اسلام و منبعث از اهداف و آرمانهای انقلاب است و مسئولان وزارت خارجه و سفرا و کارداران در حقیقت «نمایندگان، سربازان و خدمتگزاران این اصول و آرمانها» هستند.
ایشان در همین زمینه افزودند: سیاست خارجی کشور مانند همهی کشورهای جهان بر منافع بلندمدت و اصول و ارزشها استوار است و با رفتوآمد دولتها با سلایق سیاسی گوناگون، تغییر نمیکند؛ دولتها فقط در تاکتیکها و ابتکارات اجراییِ راهبردهای سیاست خارجی تأثیرگذار و دخیلند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تبلیغات پُرحجم بیگانگان دربارهی «تغییر اجباری یا خودخواسته» در سیاست خارجی جمهوری اسلامی افزودند: این تحلیل خوشخیالانهی غربیها، در حقیقت ناشی از فشار این واقعیت است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی، لااقل در سطح منطقه همچون سدّی مستحکم و صخرهای استوار، مانع از یکهتازیهای قدرتهای سلطهگر بهویژه آمریکا شده است و آنها، همیشه در آرزوی تغییر این سیاستها هستند.
حضرت آیتالله خامنهای خطاب به مسئولین وزارت خارجه و سفرا و کارداران تأکید کردند: با «استحکام و اقتدار و افتخار»، ادامهی اصول انقلابی و راهبردهای ثابت سیاست خارجی را تکرار کنید تا بیگانگان و دنبالههای داخلی آنان، به تغییر در سیاست خارجی جمهوری اسلامی دل خوش نکنند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین پس از بیان راهحلهای جمهوری اسلامی برای حل مشکلات منطقه افزودند: عامل اصلی ناامنیها، حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی است و این سیاستها با سیاستهای جمهوری اسلامی صد و هشتاد درجه متفاوت است.
رهبر معظم انقلاب با رد مذاکره با آمریکا دربارهی مسائل منطقهای خاطرنشان کردند: آمریکاییها دنبال تحمیل منافع خود هستند نه حل مسائل، آنها میخواهند ۶۰، ۷۰ درصد خواستههایشان را در مذاکره تحمیل کنند و بقیهی اهدافشان را هم بهطور غیرقانونی، عملاً اجرا و تحمیل کنند؛ پس مذاکره چه معنایی دارد؟ (خ-۱۲۷۲)