خبر روز ۱۴۰۲/۰۲/۱۰

 جام جم 
 سپاه از هیچ کوششی برای تحقق ایران قوی دریغ نمی‌کند
سرلشکر سلامی در پی افتتاح و بهره‌برداری از چند پروژه راهبردی قرارگاه خاتم‌الانبیا در سفر اخیر رئیس‌جمهور محترم به استان خوزستان با صدور پیامی از زحمات قرارگاه خاتم‌الانبیاء قدردانی کرد. در متن پیام فرمانده کل سپاه آمده است: بی‌شک بهره‌برداری ۱۰۰ کیلومتر از خط دوم راه‌آهن اهواز – اندیمشک، افتتاح شرکت پالایش گاز هویزه خلیج‌فارس (NGL۳۲۰۰ اهواز) با ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی، بهره‌برداری از میدان دانشگاه شهید چمران اهواز، آغاز عملیات اجرایی خط لوله ۵۶ اینچ انتقال گاز اهواز – کوهدشت به طول ۴۰۰ کیلومتر از پروژه‌های هلدینگ‌های تخصصی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و چندین پروژه دیگر عمرانی و صنعتی در این سفر تاریخی با حضور رئیس‌جمهور محترم، موجب خرسندی و مسرت مردم شریف مجاهد و شایسته خوزستان قهرمان خواهد بود. به ملت عظیم‌الشأن ایران اطمینان می‌دهیم پاسداران انقلاب اسلامی و مجاهدان قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا از هیچ تلاشی برای تامین نیاز‌های ایران قوی و بسترهای سرافرازی ایرانیان غیرتمند دریغ نکرده و آمادگی‌های همه‌جانبه خود برای نقش‌آفرینی‌های جدید در همکاری و مشارکت با دولت محترم در تداوم جهاد خدمت‌رسانی در مسیر رشد و بالندگی میهن عزیزمان و دستیابی به دستاورد‌های ماندگار و برتری‌ساز در حوزه‌های مختلف اعلام می‌داریم.
 معماری جدید وزارت دفاع
وزیر دفاع با حضور در جمع معاونان و مدیران وزارت دفاع طی سخنانی بیان کرد: هر سازمان و ارگانی برای رسیدن به اهداف خود نیازمند ترسیم نقشه راه است؛ به همین منظور ما در وزارت دفاع مواردی را برای رسیدن به اهداف خود ترسیم و تنظیم کرده‌ایم که محورهای اصلی بوده و می‌تواند در تعاملات ما و نیروهای مسلح راهگشا وکارساز باشد. امیر آشتیانی تاکید کرد: معماری وزارت دفاع بر پایه واقعیت‌انگاری خردمندانه دکترین دفاعی، امنیتی و ماموریت محوری در حال انجام است تا پاسخگویی مناسبی را که رئیس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی از وزیر دفاع انتظار دارد، داده شود و در معماری جدید یک شرایط به‌روزتری تدوین خواهد شد که بتواند این موضوع کاملا محقق شود. وزیر دفاع از خوداتکایی، شبکه محوری، هسته دانا و شبکه توانا با هوشمند‌سازی سامانه، بومی‌سازی و توجه به ذخیره‌سازی راهبردی به‌عنوان دیگر اقدامات وزارت دفاع نام برد.

 همشهری 
 انفجار در کارخانه صنایع نظامی در نزدیکی تل‌آویو
یگان امداد و نجات رژیم ‌صهیونیستی وقوع انفجار در کارخانه صنایع نظامی «البیت» در منطقه «رمات‌هشارون» در نزدیکی تل‌آویو را تأیید کرده است. البیت سیستمز (Elbit Systems) یک شرکت فعال در صنایع جنگ‌افزاری و فناوری اطلاعات رژیم صهیونیستی است که مقر اصلی آن در حیفا در اراضی اشغالی قرار دارد.در همین حال وبگاه فلسطینی هدهد گزارش داده که گروه هکری موسوم به «انانیموس سودان» اعلام کرده که توانسته است تعدادی از وبگاه‌های مهم رژیم صهیونیستی را در روزهای گذشته، هک کند. بنا براین گزارش، این گروه هکری موفق شده وبگاه‌های شرکت صنایع نظامی رافائل، شرکت صنایع هوایی (IAI)، شرکت «ساخت تسلیحات» و وبگاه «evigilo» که وظیفه راه‌اندازی و توسعه سامانه‌های هشدار و ارسال پیام خطر به صهیونیست‌ها حین حمله را برعهده داشته، هک کند.
 پای علیرضابیگی به دادستانی باز شد
دادستانی کل کشور در اطلاعیه‌ای راجع به ادعای یکی از نمایندگان مجلس درخصوص واگذاری ۷۵ خودروی شاسی‌بلند به برخی نمایندگان برای صرف‌نظر از استیضاح رضا فاطمی‌امین، وزیر صمت، اعلام کرد: «معاون دادستان کل کشور در امور حقوق عامه در راستای وظایف ذاتی دستگاه قضایی با ورود به موضوع، آقای احمد علیرضا‌بیگی، نماینده مردم شریف تبریز در مجلس شورای اسلامی را فراخوانده و ضمن اخذ توضیحات نامبرده، مستندات مورد ادعا را مورد مطالبه قرار داد. با عنایت به اهمیت مسئله و ضرورت بررسی ابعاد مختلف آن و ارزیابی سوابق مرتبط، موضوع با قید فوریت در دست رسیدگی قرار گرفته و نتایج حاصله در اولین فرصت به استحضار مردم خواهد رسید.» علیرضا‌بیگی همچنین به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نیز نامه‌ای در خصوص ادعاهایش داد. غضنفرآبادی سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس با اشاره به برگزاری جلسه فوق‌العاده این هیئت برای رسیدگی به اظهارات علیرضابیگی گفت: با بررسی اظهارات آقای علیرضابیگی، اظهارات وی کذب تشخیص داده شد و پرونده وی در دستگاه قضایی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
 روسیه در اوکراین، انسانی‌تر از آمریکا در عراق می‌جنگد
نوام چامسکی، فیلسوف و زبان‌شناس آمریکایی گفت: آمریکا و انگلیس با وجود تخریب و ویرانی اوکراین، از مذاکرات صلح اجتناب کردند تا منافع ملی‌شان را تامین کنند. روسیه در مقایسه با حمله آمریکا به عراق، در اوکراین با خویشتن‌داری رفتار می‌کند؛ به همین دلیل زیرساخت‌های اوکراین با تخریب وسیع مواجه نشده است.
 واکنش به مداخله‌جویی اروپا در پرونده شارمهد
غریب‌آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در واکنش به بیانیه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره حکم اعدام جمشید شارمهد، گفت: به جای محکوم کردن اقدامات یک تروریست و فاصله گرفتن از تروریسم، باز هم از تروریست دفاع می‌کنند و حقوق قربانیان نزد آنان هیچ جایگاهی ندارد. باقرپور، سفیر ایران در اتریش هم در واکنش به بیانیه اتحادیه اروپا در خصوص حکم اعدام سرکرده گروهک تروریستی تندر آن را ناشیانه خواند. او در توییتی نوشت:«یک جمله، ۴ اشتباه ناشیانه؛ ۱. کنوانسیون کنسولی ۱۹۶۳در مورد اتباع دولت پذیرنده اعمال نمی‌شود. ۲. مجازات اعدام در قوانین بین‌المللی حقوق بشر و اسناد اساسی آن ممنوع نیست. ۳. لغو مجازات اعدام یک الزام بین‌المللی نیست. ۴.تروریسم رژیم حقوقی دیگری دارد!»
دفتر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا با انتشار بیانیه‌ای تأیید حکم اعدام جمشید شارمهد را به‌شدت محکوم کرد و از ایران خواست اجرای این حکم متوقف شود.

 ایران 
 تأکید وحیدی بر نقش شوراها در تقویت مشارکت‌ انتخاباتی مردم
وزیر کشور در همایش روز ملی شوراها با اشاره به برگزاری انتخابات دوره دوازدهم مجلس در اسفند ماه سال جاری نمایندگان شوراهای شهر و روستای کشور را به تلاش برای تحقق راهبرد چهارگانه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره انتخابات پرشور دعوت کرد. وحیدی در جمع هزاران نفر از نمایندگان مردم در شوراهای شهر و روستای کشور با بیان اینکه «شوراها به شکلی واقعی و رسمی برای مدیریت‌های محلی مناسب‌ترین و بهترین گزینه‌ها را به کار می‌گیرند»؛ جلب اعتماد و مشارکت بیشتر مردم در سرنوشت خود را سرمایه اجتماعی دانست که به مدد و نوع کار و تلاش در شوراها محقق می‌شود.

 کیهان 
 مبارزه با اژدهای هفت سر فساد را جدی بگیرید
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگران:
جامعه کارگری در اعتراض‌ها ضمن اعلام مرزبندی با دشمن،نگذاشت بدخواهان سوءاستفاده کنند.
بنده حدود بیست سال پیش یک نوشته مشروحی در باب مبارزه با فساد دادم؛ آنجا هم گفتم که مبارزه با فســاد پیگیری میخواهد، به قول این داستان‌ها و افسانه‌ها «اژدهای هفت سر، یک سرش را بزنی، شش سر دیگرش آن طرف زنده اند مشــغول کارند»، همه جانبه باید مبارزه کرد. اگر از آن روز این قضیه را دولت های محترم و مسئولین محترم دنبال می کردند ما امروز وضع بهتری داشتیم بلاشک. خب حالا بحمدالله دولت مردمی، مجلس انقلابی، امید این هست که اینها این کار مبارزه با فساد را دنبال کنند.
خیلی ســعی کردند جامعه کارگری را در مقابل نظام قرار بدهند، اما نتوانستند بعد از این هم دارند تلاش می کنند. همین الان دارند تلاش می کننــد، حالا و در آینده هم به حول و قوه الهی نخواهند توانست.
در همین قضایا هم جامعه کارگری با دشمن مرزبندی کردند؛ نگذاشــتند از این اعتراض در فلان قضیه، در فلان مجتمع نگذاشــتند دشمن اســتفاده کند؛ میگویند به این کار اعتراض داریم اما از دشمن هم بیزاریم با نظام هم رفیقیم، همراهیم.
اعتراض‌هایی در محیــط کارگری وجود داشــته؛ بعضی از این اعتراضــات که حالا بنده تا آنجایی که خبــر دارم اعتراض های به جایی بــوده، اعتراض بــه تأخیر حقوق،اعتراض به واگذاری غلط؛ گاهی یک محلی رایک مجتمع مهــم کاری را به صورت غلط، به صورت فاسد، مفســد واگذار میکنند کارگرآنجاســت دارد میبیند از نزدیک معترض است. این ]اعتراض[ کمک به دولت است این کمک به نظام است، این آگاه کردن نظام است.
اگر مسئولی به عنوان مثال، جرأت مقابله با سوءاستفاده کنندگان از تجارت یا اعتبارات بانکی را نداشته باشــد و با بدهکاران عمده بانکی مقابله نکند، در مقابل خواســته های دولت زورگویی مثل آمریکا هم جرأت مقابله نخواهد داشت.
 ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط ایران و عراق در عرصه‌های مختلف وجود دارد
آیت‌الله رئیسی صبح دیروز شنبه به صورت رسمی از «عبداللطیف رشید» رئیس‌جمهور عراق در مجموعه تاریخی- فرهنگی سعدآباد استقبال کرد.رؤسای جمهور ایران و عراق پس از دیدار و گفت وگوی خصوصی با یکدیگر‌، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور حضور یافتند.
آیت‌الله رئیسی در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و عراق، با بیان اینکه سفر رئیس‌جمهوری عراق به ایران گام بلندی در ارتقای روابط خواهد بود، گفت: روابط دو کشور و نیز اجرای موافقتنامه‌های فی‌مابین از روند رو به رشد و رضایت‌بخشی برخوردار است، اما با این وجود ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد.رئیس‌جمهور با بیان اینکه ارتقای سطح مناسبات ایران و عراق خوشایند دشمنان ما نیست، افزود: ایران و عراق متناسب با منافع دو کشور در منطقه به گسترش تعاملات خود خواهند پرداخت و تقویت و تحکیم روابط تهران و بغداد علاوه‌بر تامین منافع دو ملت به نفع منطقه نیز خواهد بود.«عبداللطیف رشید» رئیس‌جمهور عراق نیز در این نشست، با تاکید بر علاقه‌مندی کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: دو کشور ظرفیت‌های متنوعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و تبادلات تجاری دارند.

 وطن امروز
 برگزاری جشن پیروزی مقاومت در سفر رئیسی به سوریه
جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، در آستانه سفر آقای رئیسی به سوریه، با انتشار توئیتی نوشت: غرب آسیا یک دوره تحولات ژئوپلیتیک ۱۲ ساله و به‌شدت پرتنش را طی کرده که پیروز قطعی آن، جمهوری اسلامی ایران و بازنده قطعی آن آمریکاست. وی در ادامه نوشت: جشن پیروزی مقاومت، در سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه برگزار خواهد شد.
 تشییع و تدفین پیکر آیت‌الله سلیمانی در حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)
پیکر آیت‌الله عباسعلی سلیمانی عضو شهید مجلس خبرگان رهبری روز گذشته با حضور قشرهای مختلف مردم قم تشییع و در حرم حضرت فاطمه معصومه -سلام‌الله‌علیها- به خاک سپرده شد. پیکر امام جمعه سابق شهرهای زاهدان و کاشان ابتدا به مسجد امام حسن عسکری‌ -علیه السلام- قم انتقال یافت و پس از قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید و ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت -علیهم السلام-، بر دوش‌ مردم، مسؤولان، طلبه‌ها و فضلای حوزه به سمت بارگاه ملکوتی حضرت معصومه -سلام‌الله‌علیها- تشییع شد. پیکر آیت‌الله شهید سلیمانی پس از طواف گرداگرد مضجع شریف و نورانی کریمه اهل بیت و اقامه نماز توسط آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی از مراجع عظام تقلید، در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد.

 خراسان 
 بازداشت برخی رهبران جنبش «حسینیون»جمهوری آذربایجان
احمد نادری، نماینده مجلس از بازداشت برخی رهبران جنبش «حسینیون» در ایران خبر داد و در توئیتی نوشت: سال‌هاست که جمهوری باکو به آلت دست اسرائیل و محلی برای اقدامات ضد ایرانی تبدیل شده. در روز‌هایی که این رژیم به تشدید اقدامات روی آورده، دستگیری برخی از رهبران حسینیون در ایران اقدامی غلط و بر خلاف منافع ملی و ادامه سیاست‌های انفعالی گذشته درقبال رژیم است که باید تغییر کند و اصلاح شود.
 ممنوعیت تخصیص ارز به خریداران ارز از بازار آزاد
با دستور رئیس ‌کل بانک مرکزی از دیروز تخصیص ارز به شرکت‌های واردکننده ای که قبل از مرحله تخصیص ارز، به خرید ارز از بازار آزاد اقدام می کنند، ممنوع شد.
 کم‌خرج‌ترین دولت خاورمیانه
صندوق بین‌المللی پول، دولت ایران را به عنوان کم‌خرج‌ترین دولت خاورمیانه از نظر نسبت هزینه کرد به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ معرفی کرد. نسبت هزینه‌های دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۲.۲۹ درصد بوده است که کمترین رقم در میان ۱۱ دولت خاورمیانه‌ای در این سال بوده است.

 جوان
 امنیت پایدار خلیج‌فارس مدیون ایران است
سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به ماموریت ذاتی نیروی دریایی سپاه در حفاظت و صیانت از خلیج‌ فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با متحمل شدن هزینه‌های بسیار زیاد، امنیت پایداری را در این منطقه برقرار کرده که اگر این اقدامات انجام نمی‌شد الان استکبار و استعمار جهانی منابع غنی انرژی این منطقه را مثل برخی جاهای دیگر تاراج و غارت می‌کرد، بنابراین امروز دنیا باید مدیون جمهوری اسلامی باشد که اجازه نداده منابع و منافع باارزش در خلیج ‌فارس دستخوش غارت استعمارگران شود.

 مردم سالاری 
 احتمال دیدار وزیران خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه در مسکو
مولود چاووش اوغلو، وزیر امورخارجه ترکیه اعلام کرد که وزیران خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه در چارچوب تلاش‌ها برای بهبود روابط دمشق و آنکارا احتمال دارد اوایل ماه مه در مسکو با یکدیگر دیدار کنند.وی در گفت‌گو با شبکه تی‌آرتی تصریح کرد: چند تاریخ برای برگزاری این نشست پیشنهاد شده و ما اعلام کردیم که کدام برای ما مناسب است. اکنون منتظر پاسخ کشورهای دیگر هستیم و سپس منتظر دعوت روسیه خواهیم بود.
 «اسماعیل هنیه» در تدارک سفر به تهران
جنبش حماس از سفر قریب الوقوع اسماعیل هنیه به تهران خبر داد. امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس اخیرا گفت‌وگویی تلفنی باهم داشتند. امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو از اسماعیل هنیه دعوت کرد که به تهران بیاید و با مقامات ایرانی دیدار و در خصوص جزئیات تحولات رایزنی کند. اسماعیل هنیه ضمن تشکر از امیرعبداللهیان دعوت وی را پذیرفت و اعلام کرد که به زودی راهی تهران خواهد شد.

 قدس
 حتی حضور یک آمریکایی در عراق هم زیاد است
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار عبداللطیف رشید، رئیس جمهور عراق و هیئت همراه با تأکید بر اینکه پیشرفت، سعادت، استقلال و اعتلای عراق برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است، گفتند: گسترش همکاری‌های دوجانبه و اجرایی شدن توافق‌های انجام شده، به نفع هر دو کشور است. گسترش روابط میان ایران و عراق و تعمیق آن، دشمنان قوی دارد و اگر پیوندهای تاریخی و اعتقادی مستحکم میان دو کشور وجود نداشت، وضعیت روابط شاید به شرایط دوران صدام بازمی‌گشت. رهبر معظم انقلاب با اشاره به بزرگواری مردم عراق در پذیرایی از زائران ایرانی در ایام اربعین و غیر اربعین باوجود هشت سال جنگ میان دو کشور افزودند: باید از این فرصت برای تعمیق بیشتر روابط استفاده شود و برای استمرار آن نیز مراقبت و هوشیاری جدی وجود داشته باشد. ایشان خاطرنشان کردند: عراق دارای شخصیت‌ها و فکرهای خوب و جوانان پرانگیزه و پرتحرکی است که باید از این ثروت ملی استفاده و زمینه‌های این اتحاد حفظ شود. ایشان افزودند: آمریکایی‌ها با هیچ‌کس دوستی ندارند و حتی به دوستان اروپایی خود هم وفادار نیستند. ایشان فرمودند: حتی حضور یک آمریکایی هم در عراق زیاد است. در این دیدار، عبداللطیف رشید، رئیس جمهور عراق با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: روابط ما با جمهوری اسلامی ایران، یک روابط مستمر و مستحکم و در ابعاد و زمینه‌های مختلف است.
 همکاری مؤثر عربستان برای خروج ۶۵ ایرانی از سودان
کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص خروج و انتقال اتباع ایرانی از سودان اظهار کرد: از ابتدای بروز ناآرامی‌ها در سودان، وزارت امور خارجه موضوع خارج کردن ۶۵ تبعه ایرانی ساکن در این کشور را با جدیت در دستور کار قرار داد و پس از انجام هماهنگی‌های لازم، انتقال امن اتباع کشورمان از خارطوم به پورت سودان و سپس خروج و اعزام آن‌ها به بندر جده صورت گرفت. در این مسیر، همکاری مؤثر کشور عربستان و مساعدت دولت سودان کمک کننده بود که جای قدردانی و تشکر دارد.
 ادای احترام فرمانده پیشین سنتکام به پهپادهای ایرانی
فرمانده پیشین سنتکام در نشست بررسی فناوری پهپادی ایران در مؤسسه واشنگتن گفت: من شخصاً احترام زیادی برای برنامه پهپادی، موشک های کروز و موشک‌های بالستیک ایران قائلم. وی افزود: حمله به نیروهای ما در الاسد در ژانویه ۲۰۲۰ با استفاده از موشک‌های بالستیک با دقت خیلی بالایی انجام گرفت. وی تصریح کرد: من بر این باورم این توانمندی‌ها نشانگر نگین‌های جواهر ایرانیان است. رک و راست می‌گویم، پاتریوت برای سرنگون کردن و شلیک به پهپادها بهینه‌سازی نشده است. برگ برنده با پهپاد است و ایرانی‌ها این برگ برنده را دارند و ما تاکنون نتوانسته‌ایم با آن مقابله کنیم.

 اعتماد 
 توقیف محموله نفتی ایران توسط آمریکا پیش از توقیف نفتکش مارشال
یک رسانه غربی در پی توقیف یک فروند کشتی متخلف با پرچم جزایر مارشال از سوی ایران ادعا کرد آمریکا طی روزهای اخیر یک محموله نفتی ایران را در دریا و پیش از این اقدام تهران، توقیف کرده است. خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع در یک شرکت امنیتی دریایی ادعا کرد آمریکا در روزهای اخیر نفت ایران را بر روی یک نفتکش در دریا توقیف کرده است و چند روز بعد ایران در اقدامی تلافی جویانه یک نفتکش دیگر را توقیف کرد. این رسانه انگلیسی نوشت: توقیف محموله، جدیدترین تشدید تنش میان واشنگتن و تهران پس از سال‌ها تحریم‌های آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران است. ایران تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد و صادرات نفت این کشور در حال افزایش است.این رسانه غربی به نقل از شرکت امنیت دریایی «آمبری» ادعا کرد که مصادره محموله نفتی ایران توسط آمریکا حداقل پنج روز قبل از اقدام روز پنجشنبه تهران صورت گرفته است. آمبری توقیف نفتکش در روز پنجشنبه توسط نیروی دریایی ایران را در پاسخ به اقدام آمریکا ارزیابی کرده است.

 ابتکار 
 مذاکرات غیر مستقیم عربستان با حزب الله لبنان
یک رسانه لبنانی از ایجاد یک خط ارتباطی غیر مستقیم میان عربستان سعودی و حزب‌الله لبنان از طریق طرف سوم خبر داده است. روزنامه الأخبار در این باره اعلام کرد: اطلاعاتی که از یکی از پایتخت‌های اروپایی به نقل از یک مقام سعودی به مقامات لبنانی رسیده حاکی از آن است که ریاض سیاست گفت‌وگو را با کسانی که قبلاً با آن‌ها خصومت داشته از ایران گرفته تا سوریه و نظام بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور و به زودی با حزب‌الله لبنان در پیش گرفته است. الأخبار نوشت: اطلاعات غیررسمی در بیروت این مطلب را تکمیل کرده و منابع با احتیاط در مورد جزئیات آن صحبت کرده‌اند و طبق این اطلاعات، “خط گفت‌وگو از طریق طرف سوم ایجاد شده یا قرار است که به زودی ایجاد شود.”
این رسانه در ادامه آورده است: انجام چنین گفت‌وگویی یادآور اولین و تنها ارتباط میان دو طرف (حزب‌الله و عربستان) در یک لحظه استثنایی منطقه‌ای است و آن زمانی بود که ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی ۴ ژانویه ۲۰۰۷ شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل و محمد فنیش، نماینده حزب‌الله را در جریان سفر به عربستان به حضور پذیرفت. پس از آن ارتباط قطع شد و وارد یک جنگ رسانه‌ای طولانی مدت شدند که پس از ورود حزب‌الله به جنگ سوریه به اوج خود رسید.

 اطلاعات
 جزئیات حادثه حمله به یک روحانی در قم
فرمانده انتظامی شهرستان قم اظهارداشت: صبح روز شنبه در پی وقوع یک فقره تصادف منجربه جرح بین یک دستگاه خودروی تیبا و دو نفر عابر پیاده در خیابان شهدای قم، راننده خودروی تیبا که اهل قم نیز است بعد از تصادف و پیش از خارج شدن از خودرو، اقدام به خودزنی کرده و سپس با چاقو به یکی از مصدومان حادثه که معمم بود حمله‌ور می‌شود. سرهنگ مختاری با بیان این که هر سه مصدوم حادثه بلافاصله با آمبولانس به مرکز درمانی منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند افزود: جراحت نفر دوم حادثه، سطحی بوده و از بیمارستان ترخیص شده است اما روحانی که با چاقو مورد حمله قرار گرفته بود از اتاق عمل خارج شد و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد.مختاری با بیان این که فرد ضارب هم در بیمارستان تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد گفت: تا زمانی که امکان بازجویی از این فرد وجود نداشته باشد، نمی‌توان از علت و انگیزه فرد ضارب صحبت کرد.

اخبار خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری:

مردم انتظار دارند قم شهری معنوی و روحانی باشد
رسا/ آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار ریاست دادگستری و دادستان قم ضمن قدردانی از تلاش های مجموعۀ قضایی کشور، قم را شهری متمایز و متعلق به جهان اسلام و تشیع دانسته و گفت: مردم انتظار دارند که قم شهری معنوی و روحانی باشد و چنانچه مفسده‌ای در آن رخ دهد، اهمیت بیشتری دارد. وی ریشه یابی جرایم و حوادث را از وظایف دادگستری برشمرد و تأکید کرد: ریشه یابی حوادث سبب می‌شود که از تکرار آن در آینده جلوگیری شود. پرونده‌ای که منجر به صدور حکم می‌شود باید علل و منشأ آن بررسی گردد. استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم از جمله علل حوادث و جرایم در کشور را مشکلات اقتصادی ذکر کرد و گفت: سرچشمۀ مواد مخدّر، فحشا، سرقت و بسیاری دیگر از جرایم مشکلات اقتصادی است. باید مدام پیامدهای مشکلات اقتصادی به مسئولین تذکر داده شود تا نسبت به حل آن اقدام کنند و هر اندازه که مشکلات اقتصادی کم شود و مردم بتوانند یک زندگی سالم داشته باشند، به همان نسبت جرائم نیز کم می‌شود.

تربیت نیروی انسانی در بخش بین الملل یکی از راه‌های صدور پیام انقلاب اسلامی به دنیا است
اختصاصی/ آیت‌الله حسینی بوشهری در دیدار رئیس دانشگاه قم، تربیت نیروی انسانی در بخش بین الملل را یکی از راه‌های صدور پیام انقلاب اسلامی به سایر کشورهای دنیا عنوان کرد و گفت: تربیت دانشجو خصوصا در بخش بین الملل می‌تواند به اهداف انقلاب اسلامی کمک کند. وی دانشجویان را آینده سازان این مرز و بوم توصیف کرد و افزود: آینده کشور بر عهده همین دانشجویان است؛ بنابراین هر چه بیشتر بر روی آنان سرمایه گذاری شود، نتیجه بهتری را در آینده در پی خواهد داشت. دبیر شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم دقت کافی در گزینش اساتید گفت: گزینش استاد باید با دقت کافی در رفتار و منش او همراه باشد؛ چرا که همانگونه که مقام معظم رهبری می‌فرماید، متن درسی هر چقدر هم که قوی باشد، اگر استاد شایسته نباشد، مطالبی را که خود می‌خواهد به دانشجو منتقل می‌کند.

پیشگامی حوزه در عرصه‌های جدید آسیب‌ها را دفع می‌کند
رسا/ آیت‌الله اعرافی در گردهمایی «جهادگران عرصه فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه» اظهار داشت: حوزه علمیه بیدار و پیشرو حوزه‌ای است که بر اصالت و مقومات حوزوی خود اصرار ورزد و به هیچ نحو در درگیری با امور جدید اصالت‌های خود را از دست ندهد. وی در ادامه حوزه پیشرو را در ورود شجاعانه به عرصه‌های نو معرفی کرد و افزود: حوزه علمیه را باید در مقابل دنیای جدید پاسخگو دانست و پاسخگویی آن نیز متناسب با ریشه‌های عمیق حوزه خواهد بود؛ حوزه در تراز تمدن اسلامی و حوزه در تراز انقلاب عرصه‌های نو را کنار نمی‌گذارد و اصالت خود را نیز فراموش نمی‌کند. مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به هوش مصنوعی و قلمرو‌های جدید فناوری، شرط پیشرو بودن حوزه را حفظ اصالت به همراه ورود شجاعانه و پاسخگویی مناسب به عرصه‌های نو دانست. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پرهیز عده‌ای از ورود به عرصه‌های نو، این پرهیز را نادرست دانست و تصریح کرد: ورود بدون دقت به عرصه‌های نو چیز پسندیده‌ای نیست و حوزه عصر انقلاب باید دقیق و هوشمند به عرصه‌ها و پدیده‌های نو ورود کند.

تأکید شاه اردن بر احیای روند سازش
فارس/ یک هیأت از کنگره آمریکا با «عبدالله دوم» شاه اردن دیدار کرد. دو طرف در این دیدار شراکت راهبردی بین اردن و آمریکا و راهکارهای تقویت روابط دوجانبه را بررسی و بر اهمیت تقویت همکاری و هماهنگی در مسائل دارای اهتمام مشترک تأکید کردند. بنابر گزارش وبگاه «عمون»، دو طرف همچنین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های مربوط به دستیابی به راه‌حل‌های سیاسی بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کردند. شاه اردن همچنین تشدید تلاش‌ها در جهت ایجاد افق سیاسی برای مسئله فلسطین و زمینه‌سازی برای احیای روند سازش بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی با هدف دستیابی به صلح عادلانه و فراگیر بر اساس راه‌حل دو دولتی و تضمین تشکیل کشور فلسطین در مرزهای چهارم ژنو سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی را ضروری خواند.

ادامه هک وبگاه شرکت‌های تسلیحاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی
باشگاه خبرنگاران/ کانال تلگرامی قدس فید نوشت: سامانه‌های هشدار و آژیر خطر، پایگاه صنایع نظامی رافائل و شرکت صنایع هوافضای اسرائیل ‘IAI’ هدف حمله سایبری قرار گرفت و هم اکنون از دسترس خارج شده است.
گروه «انانیموس سودان» که مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته، اعلام کرد وبگاه‌های شرکت صنایع نظامی رژیم صهیونیستی (رافائل)،‌ شرکت صنایع هوایی (IAI)، شرکت ساخت سلاح‌های اسرائیلی (IWI) و وبگاه «evigilo» که وظیفه راه‌اندازی و توسعه سامانه‌های هشدار و آژیر خطر به صهیونیست‌ها حین حمله را برعهده دارد، هک کرده است. این هکرها اخیرا موفق شده بودند وبگاه‌های موساد و شاباک، چند رسانه صهیونیستی، شرکت‌های ارتباطات و نیز شرکت برق رژیم صهیونیستی را هک کنند که این اقدام منجر به قطعی گسترده برق در سراسر فلسطین اشغالی شد.

تداوم تظاهرات گسترده در خیابان‌های پاریس علیه دولت مکرون
باشگاه خبرنگاران/ مردم در پاریس در اعتراض به لایحه قانون جدیدی که بر مبنای آن مهاجرت قانونی به فرانسه سخت تر و اخراج مهاجران غیرقانونی راحت تر از قبل می‌شود، به خیابانها آمدند. معترضان از دولت فرانسه خواستند تا در تصمیم خود بازنگری نماید. این در شرایطی است که در چند وقت اخیر اعتراضات وسیعی در سطح فرانسه نسبت به قانون بازنشستگی صورت گرفته است و میلیون‌ها نفر از مردم در شهرهای مختلف در اعتراض به این قانون به خیابان‌ها آمده اند. چندی پیش درحالیکه امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در سفری ۳ روزه در چین به سر می‌بُرد، معترضان به تصویب قانون افزایش سن بازنشستگی رستوران مورد علاقه او در پاریس را به‌ آتش کشیدند.

ایران، روسیه و چین در حال شکل دادن ائتلاف هستند
باشگاه خبرنگاران/ یک مقام ارشد نظامی هند گفت که در بحبوحه نبرد روسیه و اوکراین سه کشور روسیه، چین و ایران در حال تشکیل ائتلاف هستند. ژنرال آنیل چاوهان، رئیس ستاد ارتش هند گفت: ائتلاف روسیه و چین در حال جذب ایران هستند. این مقام نظامی هند گفت: «محیط امنیتی جهانی در حال حاضر در نوسان است و نظم جدید هنوز متبلور نشده است. پس از جنگ جهانی دوم، کشور‌های واقع در اروپا و آمریکا هنوز نتوانستند متحد شوند و در واقع تهاجم روسیه به اوکراین آن را نشان داده است. »وی گفت: «روسیه و چین با پیوستن ایران به تشکیل ائتلاف خود نزدیکتر می‌شوند. دینش سینگ رانا، مدیرکل آژانس اطلاعات دفاعی ارتش هند نیز در روز‌های گذشته گفت: «هند و ایران مشارکت جامع مبتنی بر اعتماد متقابل دارند و کار برای گسترش «همکاری نظامی» دوجانبه به حوز‌ه‌های جدیدتر در آینده در حال انجام است.

آمریکا دیگر قدرت بلامنازع در جهان نیست
مهر/ روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از اسناد افشاشده اخیر وزارت دفاع آمریکا نوشته بخشی از این اسناد نشان می‌دهند شماری از کشورهای بانفوذ مانند هند، پاکستان، مصر و برزیل از تقابل واشنگتن با مسکو و پکن حمایت نمی‌کنند و هم‌اکنون آمریکا، چین و روسیه در عصری قرار دارند که دیگر آمریکا قدرت بلامنازع جهانی نیست. به نوشته واشنگتن‌پست همچنین برآورد نهادهای اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد قدرت‌های بانفوذ منطقه‌ای در رقابت بین آمریکا، چین و روسیه تمایل به بی‌طرفی دارند و مسکو نیز توانایی خود در برابر فشارهای غرب را نشان داده است. این مقامات ارشد آمریکا که نیویورک‌تایمز به نام آنها اشاره نکرده می‌گویند «هیچ شکی نیست که افشای اسناد محرمانه پنتاگون، موجب می‌شود متحدان آمریکا به توانایی واشنگتن در حفظ اسرار و اسناد محرمانه شک کنند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *