بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت فرارسیدن سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)
در تاریخ ۱۲/۰۳/۱۳۸۱
بسم الله الرحمن الرحیم
بار دیگر سالگرد ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) فرا رسید.
این ایام یادآور تلاشها و مجاهدتهای خستگیناپذیر بزرگ مردی است که با هشیاری و تکیه بر ایمان الهی، در فضای جور و فساد و تاریک ستم شاهی توانست فریاد اسلام ناب محمدی (ص) را از مأذنه انقلاب اسلامی به گوش جهانیان برساند و اندیشه «حکومت دینی» را با توکل بر قدرت لایزال الهی و پشتیبانی قاطبه مردم مسلمان به منصه ظهور برساند.
پس از گذشت سیزده سال از ارتحال آن عزیز، این ایام میتواند فرصتی باشد تا منصفانه به ارزیابی عملکرد خود بنشینیم و نکات قوت و ضعف موجود در حاکمیت دینی و جامعه و مردم را برشماریم و به اصلاح امور بپردازیم.
در همین راستا بر خود لازم میدانیم نکاتی چند را با ملت با ایمان و عزیز در میان بگذاریم.
(ره) بدون تردید والاترین دست آورد امام راحل (ره) تشکیل حکومت اسلامی بر محور ولایت فقیه بود و ایشان خود فرمود «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیبی نرسد».
اعتقاد راسخ داریم این نسخه صحیح و صادقانه میتواند در رستگاری و سعادت اخروی و دنیوی مردم تأثیری بینظیر داشته باشد. بر همه اندیشمندان، بخصوص حوزوی و دانشگاهی است تا به این اصل مترقی و جدید در اندیشه سیاسی جهان، بهاء بیشتری داده و ملزومات و لوازم نظری – عملی آن را بیشتر از پیش برای مردم باز نمایند.
متأسفانه شاهدیم، عدهای دانسته یا ندانسته و با تکیه بر برخی کاستیهای موجود، همه ارکان نظام و بخصوص محور آن یعنی ولایت فقیه را مستقیم یا غیر مستقیم مورد هجمه قرار داده و میخواهند با غوغا سالاری و طرح مباحث در رسانههای عمومی، مردم را به نظامهای پوسیده گذشته و یا غیر کارآمد فعلی جهان دلبسته کنند.
این گروه باید بدانند که اولاً؛ مردم مسلمان و شهید پرور به سادگی دست از مبانی اصیل فرهنگی خود ـ یعنی فرهنگ اهل بیت و عاشورا ـ نخواهند کشید و ثانیاً مردم به خوبی میدانند که نظامیهای مادی حاکم بر جهان با وجود ایجاد رفاه نسبی هرگز نتوانستهاند نیازهای واقعی بشر را تأمین کنند و روز به روز بر اضطراب انسانها افزودهاند فلذا بر اندیشمندان متعهد و هشیار است تا جواب این ساده اندیشان را داده و فرصت توطئه فرهنگی از برخی از این افراد ـ که قطعاً دلبسته و وابسته به فرهنگ مادیاند ـ را بگیرند.
۲ـ از برکات انکارناپذیر انقلاب اسلامی در ایران و وجود حضرت امام (ره) ، ایجاد حکومت دینی، بیداری مسلمانان جهان و رشد معنویت گرایی در سرتاسر عالم است، که این مسأله هر روز مورد تأیید و تأکید اندیشمندان و عالمان قرار میگیرد.
با این وجود مع الاسف، در داخل کشور عدهای غرب زده و واپسگرا در جدالهای ساختگی جناحی، تلاش میکنند تا «سکولاریسم» این اندیشه شکست خورده قرن گذشته را در مملکت اسلامی مطرح و جدایی دین از مدیریت جامعه را توصیه کرده و دین را امری فردی معرفی نمایند. این دسته نیز از این مسأله اساسی غافلند که سیر رشد و تکاملی که در جامعه جهانی پدیدار شده، بنیان «سکولاریسم» و کنار گذاشتن اندیشه دینی و دین از صحنه اجتماعی را به لرزه درآورده است و اختصاص به ایران و جمهوری اسلامی هم ندارد و لذا ارتجاع و برگشت به گذشته غیرممکن است.
اعتقاد داریم که عزت و سربلندی جمهوری اسلامی ایران در این خواهد بود تا همانگونه که با پیروی از امام راحل (ره) ، سهم انکار ناپذیری در بیداری معنویت در جهان داشته، با تلاش مضاعف و به دنبال مقام معظم رهبری، پرچمداری خود در این حرکت عظیم بشری را حفظ کند و اجازه ندهد قاعدهای مرعوب و سست بنیاد، ناکارآمدی برخی از مدیریتها را به پای دین و حکومت دینی بگذارند، بلکه باید تلاش نمود تا با اصلاح امور، مشکلات را مرتفع و حکومت دینی را کارآمدتر نماییم.
۳ـ در چند ماه گذشته عدهای با تلاشی عجیب و جسارتی زیاد صحبت از ضرورت مذاکره و ارتباط با آمریکا سرداده و بیمحابا تلاش میکنند باب مذاکره و ارتباط با شیطان بزرگ را بگشایند. خوشبختانه با درایت رهبر معظم انقلاب و هماهنگی ریاست محترم جمهوری و قوای سه گانه و اغلب مسؤولین عالیرتبه – فعلاً – این توطئه برملا و خنثی شد.
اعتقاد داریم، همانگونه که مقام معظم رهبری «مدظله العالی» فرمودند: «در شرائط فعلی که مسئولین آمریکا هر روز قلدرمآبانه امت اسلام و ملّت بزرگ ایران را تهدید کرده و حتی تحقیر میکنند، مذاکره با چنین کشوری نه فقط هیچ فایده و بهرهای ندارد بلکه عزت اسلامی ومحبوبیت ما میان مسلمانان جهان زیر سوال خواهد رفت. لکن اگر آمریکا از خوی استکباری خود دست بردارد و وضعیت مساوی برای گفتگو فراهم آید که در شرائط موجود امری محال است.
آنگاه جمهوری اسلامی به عنوان نماینده فرهنگ غنی اسلامی و تمدنی رو به پیش، با امریکا به عنوان مظهر کفر بین الملل و نماینده تمدنی رو به زوال آماده مذاکره و گفتگو خواهد بود و طبیعتاً در چنان وضعیتی بر خلاف نظر برخی مرعوبین و روشنفکر نماها، مصلحت دینی و ملی ما، کاملا حفظ خواهد شد.
۴ ـ اشتغال ومشکلات معیشتی مردم، بخصوص اقشار آسیبپذیر، با رزترین معضل اجتماعی است. خوشبختانه در ماههای اخیر، در حرکتی منسجم، دولت، مجلس و قوه قضائیه، بر این مسئله به تفاهم رسیده و تلاشی امیدوار کننده برای حل معضلات شروع شده است. به دوستان انقلاب ومسئولین دلسوز یادآور میشویم که این سهم جز از طریق وفاق همگانی وهمدلی همه جانبه حاصل نمیگردد، و این مسئله مستلزم طرد منافقان بیگانه پرست و عوامل نفوذی از مراجع و مصادر تصمیم سازی و تصمیمگیری است.
یکبار دیگر با تسلیت سالگرد فقدان امام امت (ره) و آرزوی تعالی روح برای آن رهبر الهی، آرزومندیم جامعه اسلامی با اعتصام به حبل متین الهی و اتحاد و انسجام در نظر و عمل بر محور ولایت، هر روز بیش از پیش شاهد موفقیت بیشتر نظام مبارک جمهوری اسلامی باشیم.
و السلام علیکم و رحمهالله و برکاته
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
علی مشکینی