بيانيه جامعه مدرسين حوزه علميه قم به مناسبت فرارسيدن سالگرد ارتحال حضرت امام خميني (ره)
در تاريخ ۱۲/۰۳/۱۳۸۱
بسم الله الرحمن الرحيم
بار ديگر سالگرد ارتحال ملكوتي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني (ره) فرا رسيد.
اين ايام يادآور تلاشها و مجاهدتهاي خستگيناپذير بزرگ مردي است كه با هشياري و تكيه بر ايمان الهي، در فضاي جور و فساد و تاريك ستم شاهي توانست فرياد اسلام ناب محمدي (ص) را از مأذنه انقلاب اسلامي به گوش جهانيان برساند و انديشة «حكومت ديني» را با توكل بر قدرت لايزال الهي و پشتيباني قاطبة مردم مسلمان به منصه ظهور برساند.
پس از گذشت سيزده سال از ارتحال آن عزيز، اين ايام ميتواند فرصتي باشد تا منصفانه به ارزيابي عملكرد خود بنشينيم و نكات قوت و ضعف موجود در حاكميت ديني و جامعه و مردم را برشماريم و به اصلاح امور بپردازيم.
در همين راستا بر خود لازم ميدانيم نكاتي چند را با ملت با ايمان و عزيز در ميان بگذاريم.
(ره) بدون ترديد والاترين دست آورد امام راحل (ره) تشكيل حكومت اسلامي بر محور ولايت فقيه بود و ايشان خود فرمود «پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملكت آسيبي نرسد».
اعتقاد راسخ داريم اين نسخة صحيح و صادقانه ميتواند در رستگاري و سعادت اخروي و دنيوي مردم تأثيري بينظير داشته باشد. بر همة انديشمندان، بخصوص حوزوي و دانشگاهي است تا به اين اصل مترقي و جديد در انديشة سياسي جهان، بهاء بيشتري داده و ملزومات و لوازم نظري – عملي آن را بيشتر از پيش براي مردم باز نمايند.
متأسفانه شاهديم، عدهاي دانسته يا ندانسته و با تكيه بر برخي كاستيهاي موجود، همة اركان نظام و بخصوص محور آن يعني ولايت فقيه را مستقيم يا غير مستقيم مورد هجمه قرار داده و ميخواهند با غوغا سالاري و طرح مباحث در رسانههاي عمومي، مردم را به نظامهاي پوسيدة گذشته و يا غير كارآمد فعلي جهان دلبسته كنند.
اين گروه بايد بدانند كه اولاً؛ مردم مسلمان و شهيد پرور به سادگي دست از مباني اصيل فرهنگي خود ـ يعني فرهنگ اهل بيت و عاشورا ـ نخواهند كشيد و ثانياً مردم به خوبي ميدانند كه نظاميهاي مادي حاكم بر جهان با وجود ايجاد رفاه نسبي هرگز نتوانستهاند نيازهاي واقعي بشر را تأمين كنند و روز به روز بر اضطراب انسانها افزودهاند فلذا بر انديشمندان متعهد و هشيار است تا جواب اين ساده انديشان را داده و فرصت توطئه فرهنگي از برخي از اين افراد ـ كه قطعاً دلبسته و وابستة به فرهنگ مادياند ـ را بگيرند.
۲ـ از بركات انكارناپذير انقلاب اسلامي در ايران و وجود حضرت امام (ره) ، ايجاد حكومت ديني، بيداري مسلمانان جهان و رشد معنويت گرايي در سرتاسر عالم است، كه اين مسأله هر روز مورد تأييد و تأكيد انديشمندان و عالمان قرار ميگيرد.
با اين وجود مع الاسف، در داخل كشور عدهاي غرب زده و واپسگرا در جدالهاي ساختگي جناحي، تلاش ميكنند تا «سكولاريسم» اين انديشة شكست خورده قرن گذشته را در مملكت اسلامي مطرح و جدايي دين از مديريت جامعه را توصيه كرده و دين را امري فردي معرفي نمايند. اين دسته نيز از اين مسأله اساسي غافلند كه سير رشد و تكاملي كه در جامعة جهاني پديدار شده، بنيان «سكولاريسم» و كنار گذاشتن انديشة ديني و دين از صحنه اجتماعي را به لرزه درآورده است و اختصاص به ايران و جمهوري اسلامي هم ندارد و لذا ارتجاع و برگشت به گذشته غيرممكن است.
اعتقاد داريم كه عزت و سربلندي جمهوري اسلامي ايران در اين خواهد بود تا همانگونه كه با پيروي از امام راحل (ره) ، سهم انكار ناپذيري در بيداري معنويت در جهان داشته، با تلاش مضاعف و به دنبال مقام معظم رهبري، پرچمداري خود در اين حركت عظيم بشري را حفظ كند و اجازه ندهد قاعدهاي مرعوب و سست بنياد، ناكارآمدي برخي از مديريتها را به پاي دين و حكومت ديني بگذارند، بلكه بايد تلاش نمود تا با اصلاح امور، مشكلات را مرتفع و حكومت ديني را كارآمدتر نماييم.
۳ـ در چند ماه گذشته عدهاي با تلاشي عجيب و جسارتي زياد صحبت از ضرورت مذاكره و ارتباط با آمريكا سرداده و بيمحابا تلاش ميكنند باب مذاكره و ارتباط با شيطان بزرگ را بگشايند. خوشبختانه با درايت رهبر معظم انقلاب و هماهنگي رياست محترم جمهوري و قواي سه گانه و اغلب مسؤولين عاليرتبه – فعلاً – اين توطئه برملا و خنثي شد.
اعتقاد داريم، همانگونه كه مقام معظم رهبري «مدظله العالي» فرمودند: «در شرائط فعلي كه مسئولين آمريكا هر روز قلدرمآبانه امت اسلام و ملّت بزرگ ايران را تهديد كرده و حتي تحقير ميكنند، مذاكره با چنين كشوري نه فقط هيچ فايده و بهرهاي ندارد بلكه عزت اسلامي ومحبوبيت ما ميان مسلمانان جهان زير سوال خواهد رفت. لكن اگر آمريكا از خوي استكباري خود دست بردارد و وضعيت مساوي براي گفتگو فراهم آيد كه در شرائط موجود امري محال است.
آنگاه جمهوري اسلامي به عنوان نماينده فرهنگ غني اسلامي و تمدني رو به پيش، با امريكا به عنوان مظهر كفر بين الملل و نماينده تمدني رو به زوال آماده مذاكره و گفتگو خواهد بود و طبيعتاً در چنان وضعيتي بر خلاف نظر برخي مرعوبين و روشنفكر نماها، مصلحت ديني و ملي ما، كاملا حفظ خواهد شد.
۴ ـ اشتغال ومشكلات معيشتي مردم، بخصوص اقشار آسيبپذير، با رزترين معضل اجتماعي است. خوشبختانه در ماههاي اخير، در حركتي منسجم، دولت، مجلس و قوه قضائيه، بر اين مسئله به تفاهم رسيده و تلاشي اميدوار كننده براي حل معضلات شروع شده است. به دوستان انقلاب ومسئولين دلسوز يادآور ميشويم كه اين سهم جز از طريق وفاق همگاني وهمدلي همه جانبه حاصل نميگردد، و اين مسئله مستلزم طرد منافقان بيگانه پرست و عوامل نفوذي از مراجع و مصادر تصميم سازي و تصميمگيري است.
يكبار ديگر با تسليت سالگرد فقدان امام امت (ره) و آرزوي تعالي روح براي آن رهبر الهي، آرزومنديم جامعه اسلامي با اعتصام به حبل متين الهي و اتحاد و انسجام در نظر و عمل بر محور ولايت، هر روز بيش از پيش شاهد موفقيت بيشتر نظام مبارك جمهوري اسلامي باشيم.
و السلام عليكم و رحمةالله و بركاته
جامعه مدرسين حوزه علميه قم
علي مشكيني