اعضای اتحادیه طلاب آفریقایی روز دوشنبه مورخ ۱۳۹۴/۰۲/۱۴ با حضرت آیت الله مقتدایی نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کردند
در ابتدای این دیدار که با هماهنگی دفتر امور بین الملل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد؛ حجتالاسلام والمسلمین حکیم الهی مسئول دفتر امور بین الملل جامعه مدرسین ضمن معرفی طلاب آفریقایی به فعالیتهای آنها اشاره کرد
در ادامه این دیدار؛ عبدالله دوسو رئیس اتحادیه طلاب آفریقا به اهداف، عملکرد و وظائف این اتحادیه اشاره و بیان داشت: اتحادیه طلاب آفریقا از چند کمیسیون تشکیل شده است که میتوان به کمیسیون آموزش و ترجمه، کمیسیون استقبال از تازه واردان، کمیسیون ورزشی، کمیسیون نشریات و سایت اشاره کرد. این اتحادیه در نظر دارد تا در همایش سالیانه خود که در ۲۷ رجب برگزار میشود، دستور جلسه کار خود را مقابله با جریان تفکیری و ارزیابی بهترین شیوه تبلیغ قرار دهد.
سپس مسئول همایش جریان تکفیری این اتحادیه؛ گزارشی از عملکرد و برنامههای همایش در پیش رو را ارائه داد.
وی اشاره کرد که معضل مهم در آفریقا اکنون وجود دو نوع خط تکفیری داخلی و خارجی است . تکفیری داخلی مانند بوکوحرام و الشباب است و تکفیری خارجی تبلیغ وهابیت توسط عربستان سعودی میباشد.
در ادامه حضرت آیت الله مقتدایی قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم طی سخنانی ضمن تشکر از حضور طلاب و فضلای اتحادیه آفریقا در محل دفتر جامعه مدرسین، از حضور و دیدار با این طلاب و فضلا ابراز خوشحالی کردند.
آیت الله مقتدایی به طلبههای آفریقایی فرمودند: از اینکه در حرم اهل بیت(علیهما السلام) هستید، حضور خود را قدر بدانید و از پتانسیلهای موجود در این دوران به خوبی بهره برداری کنید. خداوند به شما لطف بسیار داشته است که در این زمان در قم هستید و در حال تحصیل و تهذیب می باشید.
ایشان در ادامه افزودند: سعی کنید در تحصیل جدیت داشته باشید و کمال بهره برداری را ببرید . یک طلبه وظیفه خطیری در جامعه دارد.
قائم مقام جامعه مدرسین ابراز داشتند: متاسفانه عربستان سعودی در ترویج تفکر وهابی از تمام ظرفیتهای خود استفاده میکند .
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه کشور در ادامه به نقل خاطرات سفرهای خود به کشورهای آفریقای پرداختند و پتانسیل موجود در این کشورها را برای تبلیغ مهم ارزیابی نموده و بیان داشتند که مردم آفریقا انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی را از صمیم قلب دوست دارند. این مردم تنها در انتظار فرصتی بودند که کلام امام را بخوانند و بشنوند.
آیت الله مقتدایی فرمودند: باید از علاقه و حب مردم آفریقا به اهل بیت(علیهم السلام) استفاده نمود و معارف حقیقی اسلام به این مردم رساند. خداوند متعال قبل از خلق بشر، نبی (حضرت آدم) را خلق نمود تا اینکه یک انسان در دنیا نباشد که حجت بر او تمام نباشد. باید توجه داشت که پیامبران رسالتشان را تبلیغ میکردند. و در هنگام تبلیغ سنت الهی هیچ گونه ترس و واهمهای نداشتند همچنین باید به این امور توجه ویژه نمود که پیامبران از نوع بشر و از مردم بودند. و شما مبلغان جوان نیز باید توجه داشته باشید که الان وقت استراحت نیست.
آیت الله مقتدایی به ذکر حوادث و مصائب تبلیغ دین اسلام در دوران حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره کردند و فرمودند: حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) در دوران رسالت خود بارها مورد آزار و اذیت قرار گرفتند به نحوی که در جنگ احد خطر جدی مورد توجه ایشان قرار گرفت ولی حضرت از هیچ گونه تلاشی دریغ نورزید و حتی مردم را نفرین نکردند و از خداوند هدایت ایشان را درخواست میکرد.
نائب رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزودند: باید توجه داشت که در امر تبلیغ ناصحالامین باشید یعنی با اندرز مردم را به هدایت دعوت کنید و از افراط و تفریط ممانعت به عمل آورید.
ایشان به فضلای آفریقا تاکید کردند در امر تبلیغ کوتاهی به عمل نیاورید و کردار و گفتار خود را مناسب کنید، شما سربازان امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستید.
شما باید در امر تبلیغ در مکتب جعفری امام صادق (علیه السلام) قدم بردارید. امام صادق(علیه السلام) توانست حدود ۴۰۰۰ نفر طلبه تربیت کند و فقه جعفری را پایه گذاری کند.
ایشان ویژگیهای یک مبلغ و شیوه تبلیغی مناسب را در رعایت چند نکته ذیل خلاصه کردند.
1- صدق و راستی را قبل از تعلم رعایت نمائید و باید علاوه بر تقوا ورع در دین داشته باشید.
2- صدق الحدیث یعنی در گفتار خود راستی پیشه بگیرید.
3- ادای امانت داشته باشد.
4- حسن خلق مع ناس یا به عبارتی با مردم مهربان باشید.
در پایان این دیدار حضرت آیت الله مقتدایی شکلگیری اتحادیههای طلاب غیر ایرانی و ساماندهی آنان در مجمع اساتید و فضلای غیر ایرانی وابسته به دفتر امور بین الملل جامعه مدرسین را کار بزرگی دانستند و از خداوند متعال توفیق در عمل را برای تمام اساتید، فضلا و طلبههای غیرایرانی خواستار شدند.