به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مراسم رونمایی از ۹ اثر مکتوب مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم در موضوعات مختلف، با حضور آیت الله جواد مروی و جمعی از مدیران و محققان این مرکز، در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد.
آیت الله مروی در این مراسم، پاسخ گویی به شبهات را بزرگترین رسالت نخبگان تشیع در طول تاریخ اسلام توصیف کرد و اظهار داشت: بزرگترین رسالتی که نخبگان مکتب تشیع از زمان اهل بیت عصمت و طهارت -علیهم السلام- بر دوش داشتهاند، پاسخ گویی به شبهات بشر بوده است.
وی افزود: علمای شیعه همواره رسالت خود را پاسخ به شبهات میدانستهاند و سلف صالح ما به خوبی این رسالت را به انجام رساندهاند. به عنوان مثال رسالههای شیخ مفید را که نگاه میکنیم، متوجه میشویم که غالب این رسالهها در واقع پاسخ به یک شبهه هستند. اگر ایشان راجع به غدیر رسالهای مینویسد، در واقع پاسخ به شبههای است که در این زمینه مطرح شده است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه ضمن تأکید بر لزوم تشکیل هستههای رصد شبهات در سطح بین المللی، خاطر نشان کرد: امروزه از همه گرایشها و تفکرهای حاکم در دنیا، نسبت به شیعه شبهه پراکنی صورت میگیرد که لازمه آن ایجاد گروههای رصد قوی است که شبهات را در سطح بین المللی، قبل از شیوع آنها، مورد رصد قرار دهند.
وی با تأکید بر لزوم روزآمد سازی طرحها و برنامههای مرکز پاسخگویی به شبهات، ابراز داشت: شورای عالی حوزههای علمیه آمادگی دارد تا از این مرکز در زمینه طرحهای مفید و روزآمد، پشتیبانی کند.
استاد حوزه علمیه قم تربیت نیروی انسانی کارآمد را ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: برنامه ریزی بلند مدت جهت تربیت نیروی انسانی، امری ضروری است. باید استعدادهای جوانی که میتوانند در زمینه پاسخگویی به شبهات کارآمد باشند را شناسایی و بر روی آنها سرمایه گذاری کنید.
موازی کاری؛ آسیب جدی مراکز فعال در زمینه پاسخگویی به شبهات
وی پرهیز از موازی کاری و توجه به روش علمای بزرگ در پاسخ به شبهات را از دیگر موارد مهم در این عرصه نام برد و گفت: مرکز مطالعات باید به واسطه اشرافی که بر سایر مراکز پیدا میکند، از موازی کاری در عرصه پاسخگویی به شبهات جلوگیری کند؛ چرا که موازی کاری یکی از جدیترین آسیبها در مراکز فعال در این زمینه است که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.
وی ادامه داد: اندیشمندان بزرگ شیعی در پاسخ به شبهات و دفاع از مکتب شیعه، هر کدام روش خاص و ویژهای داشتهاند که باید روش تحقیقی و پژوهشی این علمای بزرگ در پاسخ به شبهات، مورد مطالعه قرار گیرد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: باید در عرصه پاسخگویی به شبهات به تنوع مخاطبین از نظر سنی، جنسی، دانشی، و قومی و اقلیمی نیز توجه داشت که مطلب بسیار مهمی است.
شایان ذکر است در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و السملمین محمدباقر پورامینی گزارشی از برنامهها و فعالیتهای مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم، در عرصههای مختلف از جمله پاسخگویی سریع به شبهات، ارائه کرد.