به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیتالله جوادی آملی، در دیدار اعضای روزنامه فرهنگ آشتی اظهار داشتند: پیام اصلی روحانیت این است که با فریب نمیتوان مردم را نگه داشت.
ایشان در تبیین این دو مسئله ادامه دادند: اگر به فکر ابدیت باشیم و این که بخواهیم جامعه را بسازیم، باید بدانیم که نباید به این مسئله که «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو تن دهیم»؛ چون این حرف صحیح نیست؛ زیرا در جامعهای امنیت و سعادت وجود دارد که صاحبان آن به دنبال ابدیت و سعادت جامعه باشند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که روحانیت نهادی است که در برابر کسانی که بد حرف میزنند و میایستد، گفتند: روحانیت هرگز به این نگاه نمیکند که جامعه چه چیزی را میخواهد، بلکه به دنبال عمل به تکلیف خود است.
ایشان تصریح کردند: نباید گفت؛ چون جامعه خریدار فلان مطلب است؛ بنابراین هر چه خواستیم بنویسیم.
معظمله اضافه کردند: این که برخی از نویسندگان و روزنامهنگاران چیزهایی مینویسند و بعد تکذیب میشود، صحیح نیست؛ انسان باید بداند چه چیز میگوید و چه رفتاری دارد.
ایشان با اشاره به اهمیت هنر که باید در خدمت اسلام قرار گیرد، گفتند: بخشی از هنرها که میتواند خدمت کند باید رشد داده شوند؛ هنرمند واقعی کسی است که جامعه را به عقلانیت میکشد؛ چون با هنرش توانسته معقول را محسوس کند و دیده هنرش را عقلانیت قرار دهد.
این مفسر قرآن کریم افزودند: چون دنیا بازار است، باید تلاش کرد به فکر عدل بود، نه اعتدال، اعتدال یعنی میان تقاضا و عرضه هر چه مردم میخواهند عرضه کنیم؛ در حالی که ما موظفیم عادلانه زندگی کنیم، نه معتدل؛ بنابراین باید در صدد این باشیم که هر چیزی را در جای خودش قرار دهیم و آنچه را که جامعه نیاز دارد عرضه کنیم، نه آنچه که جامعه خریدار آن است.
معظمله ادامه دادند: خدا ما را با طبیعت و فطرت خلق کرد و به فطرت و طبیعت ما جان مایه و دلمایه داد؛ بنابراین فطرت و قلب انسان هر چیزی را نمیپذیرد و مانند دستگاه گوارش اگر سم بخورد، بالا میآورد؛ بر این اساس قلب و فطرت انسان گناه را نمیپذیرد و اگر صداقت نبیند بالا میآورد، اینطور نیست که دلهای جامعه سموم را در خود نگه دارد، بلکه جامعه اگر تعهد، صداقت، ادب و اخلاص، نبیند بالا میآورد.
ایشان تاکید کردند: اگر بخواهیم با هر چیزی را به جامعه تزریق کنیم، قبول نمیکند؛ بنابراین نمیشود با فریب مردم را نگه داشت؛ این پیام اصلی روحانیت است.
معظمله افزودند: نباید ببنیم مردم چه میپسندند، بلکه باید آنچه با سعادت ابدیت آنها موافق است را بگوییم؛ انسان بعد از مرگ لباس و غذا میخواهد، اگر در رفتار و گفتار به مردم تیغ زدیم و آبرو بردیم، لباس ما در آخرت از تیغ است؛ البته این مسایل با علوم و فکر تجربی انسان حل نمیشود و از مبانی غیبی است که باید از پیامبران گرفته شود.
ایشان افزودند: مهمترین برنامه انبیا گذشته از رهنمودهای سیاسی و اجتماعی، تاکید بر چهار عنصر تعلیم کتاب، حکمت، تزکیه و یاد دادن چیزهایی است که انسان ابزار یادگیری آنها را ندارد مانند غیب و اخبار بعد از مرگ، اینها چیزهایی است که انسان خودش نمیتواند به دست آورد؛ چون ابزارش را ندارد این علوم را خداوند به او میدهد.
حضرت آیتالله جوادی آملی در پایان بیان داشتند: روزنامهنگار و نویسندگان باید معارف اسلامی را ترویج دهند و نه تنها معارف اسلامی در صفحات مخصوص به معارف باید بیان شود، بلکه در صفحات عمومی هم معارف دینی به صورت رقیقشده بیان گردد و عموم مردم از آن بهرهمند شوند.