حجت الاسلام و المسلمین عباس کعبی تصریح کرد: امروز به برکت ولایت فقیه و عمق نفوذ این جایگاه در جامعه، دوران مشایی ها به سر آمده است. ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
به گزارش خبرنگار اعزامی سرویس استان های مرکز خبر حوزه نماینده مجلس خبرگان رهبری صبح امروز طی سخنانی در سومین دوره همایش سالانه روحانیت، راهبردها و تعاملات فرهنگی، که در سالن اجتماعات هتل نخل مشهد برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق گفت: آقای مشایی در جایی گفته که دوران اسلامیت به سرآمده است و بعد گفته که اسلام نمی تواند مبنای توسعه بشر باشد و این در حالی است که وی باید بداند جامعه ایران جامعه ای مسلمان است و سنت اسلامی و ایرانی در جامعه ایران همواره در کنار هم بوده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر مسئول یا مسئولینی چه با زبان و ادبیات فرهنگی و چه با زبان و ادبیات عدالت محور، سخنی بگویند، اما هدف دیگری داشته باشند و مردم بفهمند که این ها در مقابل اندیشه های ناب اسلامی هستند ، آن ها را پس خواهند زد.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی افزود: تهدیدات فعلی از سوی دشمنان، روند سکولاریزه کردن فرهنگ اسلامی، رقیب تراشی در زمینه های مختلف برای جمهوری اسلامی، ترویج فحشا و منکرات به هر صورت ممکن حتی از راه هایی با نام فرهنگ دینی و ترویج مکتب های غربی ، همه و همه انحراف هایی است که باید برای مقابله با آن ها به صورت جدی وارد عمل شد.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی وظیفه ما به عنوان روحانیون و طلاب این است که در ترویج و تبلیغ اسلام، تولید
دانش دینی، حفظ نظام اسلامی و حضور در عرصه جهانی و بیداری اسلامی تلاش کنیم.
*واژه فرهنگ مظلوم است
عضو جامعه مدرسین در ادامه با اشاره به این که برگزاری این قبیل همایش ها میتواند، منشأ تحولات فرهنگی فراوانی در جامعه شود، گفت:متأسفانه یکی از مظلومیت های واژه فرهنگ در نظام جمهوری اسلامی این است کارهای متنوعی که ضد فرهنگی است به اسم کار فرهنگی انجام می شود و بودجه های کلانی هم برای آن صرف می شود.
عضو خبرگان رهبری یادآور شد: در ابتدای هر کاری در این همایش باید ابتدا واژه فرهنگ را تعریف کنیم و بدانیم منظور مان از فرهنگ چیست.
وی گفت: متأسفانه امروزه شرایط جامعه ما به گونه ای شده است که مقصود ما از فرهنگ، تعریف واقعی آن نیست، بلکه بیشتر تا اسم فرهنگ می آید واژه هایی چون موسیقی، میراث فرهنگی و … در پی می آید.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی خاطرنشان کرد: تعریف اصولی فرهنگ، باورها و ارزش های مبتنی بر آن باورهاست که لازم است این ها را به عنوان فرهنگ برجسته کرده و به این باورها و ارزش ها ایمان آوریم.
وی اضافه کرد: در ادبیات قرآنی نیز فرهنگ به معنای ایمان و عمل صالح است که در کنار آن ارزش ها و باورهای دینی نیز نهفته است.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد معتقدیم همه انسان ها چه انسان های قرن هفتمی و چه انسان های قرن بیست و یکمی در تباهی هستند مگر این که جوهره آن جامعه مبتنی بر ایمان و عمل صالح باشد.
* تعریف انحرافی
وی افزود: اگر می گوییم انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی است به این دلیل است که معتقدیم، این انقلاب آمده است تا ایمان و عمل صالح را در جامعه احیاء و تقویت کند و از این رو هر تعریف دیگری از واژه فرهنگ، تعریفی انحرافی است.
این استاد حوزه اضافه کرد: امام خمینی(ره) فرهنگ برگرفته از اسلام را که همانا ایمان و عمل صالح می باشد ، فرهنگی والا می داند که نتایجی از جمله رهایی از وابستگی به قدرت ها، ایجاد و توسعه انسانیت و اخلاق، رهایی از فساد، فحشا و اعتیاد و … را در بر دارد.
عضو جامعه مدرسین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: خودباوری، پیاده کردن اصول فقه در جامعه، عرضه احکام الهی، تربیت صحیح و تهذیب در مراکز تربیت و تعلیم از دبستان ها تا دانشگاه ها، اتحاد حوزه و دانشگاه، نگاه صدا و سیما به تهذیب و اخلاق اسلامی در تولید برنامه ها، و … از راهکارهای اصلاح فرهنگ عمومی جامعه است.
*توجه به مقوله فرهنگ اولویت کاری دولت اسلامی
وی همچنین با بیان این که توجه به مقوله فرهنگ باید از اولویت های کاری یک دولت اسلامی باشد، گفت: عدالت هدف متوسط دولت اسلامی است و هدف اصلی نیست و این نکته ای است که باید به آن توجه داشت.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی، با بیان این که می توان نگاه های گوناگونی به مقوله انقلاب اسلامی در ایران داشت، گفت: نگاهی که امروز به عنوان مکتب ایرانی مطرح است، نگاهی صرفا ملی به انقلاب اسلامی دارد، یا این که نگاه ملی را پر رنگ تر از نگاه اسلامی آن می داند که این امری انحرافی است.
این استاد حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: اگر ما ایرانی گری را تحت عنوان انقلاب پیش بکشیم، نه تنها به اسلام، که حتی به ایران هم ظلم کرده ایم.
وی در ادامه یادآور شد: در نظام جمهوری اسلامی ایران، حتی اگر در زمینه های اقتصادی، سیاسی و … به درجه عالی برسیم بازهم به هدف خود نرسیدهایم، چرا که هدف عالی ما رسیدن به نقطه اوج فرهنگ برگرفته از اسلام که همان احیاء ایمان و عمل صالح در جامعه میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین کعبی افزود: شاخصه ممیزه دولت اسلامی ایمان و عمل صالح است، نه این مقولاتی که در تمامی کشورها مطرح است.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود ابراز داشت: دشمنان انقلاب اسلامی ایران بیشترین هدف خود را در بخش های فرهنگی جامعه برنامه ریزی می کنند این ها همه تهدید است و اگر ما در مقابل این تهدیدات قوی نباشیم ، آسیب هایی متوجه ما خواهد شد.
*نقش بسیج طلاب در ارتقای فرهنگ جامعه
عضو خبرگان رهبری با اشاره به نقش بسیج طلاب در ارتقای فرهنگ جامعه گفت: بسیج طلاب می تواند نقش صف و مجمع نمایندگان طلاب و فضلا در قم می تواند نقش ستاد را در این خصوص ایفا کند و البته برای تقویت رابطه بین این صف و ستاد باید تلاش کرد.
وی همچنین با بیان این که در حال حاضر در شرایط تهاجم فرهنگی قرار داریم، اظهار داشت: تهاجم فرهنگی مثل تهاجم نظامی دشمن است که مرحله به مرحله باید با آن مقابله کرد؛ در بحث تهاجم فرهنگی باید ابتدا به فکر مقابله و دفاع باشیم و نگذاریم آسیب های اجتماعی و فرهنگی، جامعه را از حالت مشکل به حالت آسیب و بحران بکشاند.
عضو جامعه مدرسین خاطرنشان کرد: اگر چه جمهوری اسلامی در حال حاضر در عرصه بین المللی در مرحله صدور فرهنگ اسلامی به کشورهای دیگر است، اما باید قبول کرد در عرصه داخلی هنوز در مرحله دفاع فرهنگی هستیم.
*ضرورت برگزاری دورههای آموزشی فرهنگی برای طلاب بسیجی
وی گفت: در راستای موفقیت در این جهاد فرهنگی ، یکی از بهترین کارها، برگزاری دوره های آموزش های فرهنگی برای طلاب بسیجی کشور می باشد که قطعا نقشی تأثیرگذار در این عرصه دارند.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی با اشاره به جریانات انحرافی اخیر کشور گفت: مکتب های انحرافی و اندیشه های انحرافی، بسترهایی را در جامعه ایجاد کرده است، حال آن که اگر کارهای ریشه دار از سوی حوزه های علمیه با قوت بیشتری انجام می گرفت این گونه نمی شد.