آيت الله نمازی:

كتب درسی حوزه باید با حفظ محتوا تغییر كند

آیت الله عبدالنبی نمازی

آيت‌الله عبدالنبي نمازي امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با بيان اينكه بر همگان واضح است كه رسالت حوزه‌هاي علميه سراسر كشور تبيين معارف الهي، بيان احكام و تبيين مسائل روزمره‌ مردم از ديد اسلام است، اظهار داشت: آشنا كردن مردم به ويژه قشر تحصيلكرده‌ مانند دانشجويان با مباني اسلام از وظايف و رسالت‌هاي خطير حوزويان به حساب مي‌آيد.

وي با اشاره به حديث شريف حضرت رسول اكرم(ص) كه ايشان مي‌فرمايند: « العلماء ورثه الانبياء» اظهار داشت: طلاب در غياب انبيا جانشينان ايشان محسوب مي‌شوند و حلقه وصل بين خلق و خالق به حساب مي‌آيند.
عضو خبرگان رهبري افزود: اسلام به بركت انقلاب اسلامي در دنيا درخشيد و بيداري گسترده‌اي در سطح جهان پديد آورد و موج عظيمي از اسلام خواهي در جهان پديد آمد.
امام جمعه كاشان اظهار داشت: امروزه نه تنها در دنيا بلكه در تمام كشورهاي اسلامي و غير مسلمان اين نياز ديده مي‌شود كه مردم تشنه معارف ناب اسلام هستند و اين وظيفه و رسالت حوزه‌هاي علميه است كه مردم دنيا را معارف ناب محمدي‌ و اهل بيت(ع) آشنا كنند.
وي خاطرنشان كرد: اگر در سال‌هاي قبل از انقلاب حيطه فعاليت طلاب مختص به شهرها و روستاهاي كشور مي‌شد، هم اكنون طلاب بايد در نظر داشته باشند كه سطح اين نيازهاي گسترش پيدا كرده و از حد مرزهاي جغرافيايي گذشته و در حال حاضر دنيا نيازمند تبليغ ديني طلاب است.
اين استاد حوزه با بيان اينكه پاسخگويي به نيازهاي روز جامعه امري است كه بايد مورد اهتمام ويژه حوزه علميه قرار گيرد، اظهار داشت: لازمه اين امر تحول اساسي در حوزه‌هاي علميه است.
وي با بيان اينكه مقام معظم رهبري با اشراف كاملي كه نسبت به مسائل منطقه و جهان دارند بحث تحول حوزه را مطرح كردند، گفت: وقتي هدف، پاسخگويي به نيازهاي جامعه باشد نيازمند اين است كه تحول اساسي و بنيادين در حوزه به وجود آيد، بنابراين مقام معظم رهبري به شورايعالي مديريت حوزه فرمودند كه حوزه‌هاي علميه كشور بايد متحول شود.
آيت‌الله نمازي اظهار داشت: يكي از ابزارات تحول، تغيير كتاب‌ها و متون آموزشي و درسي حوزه است كه بايد مناسب با شرايط زماني تغيير داده و متون ديني به شكل امروزي تقويت شود، به‌طوري كه زود فهم بوده و در يادگيري روان شده باشد.
وي افزود: نبايد اينگونه باشد كه طلاب در يادگيري مطلبي غير مهم وقت زيادي صرف كند و در آخر ببينيم كه هيچ نيازي به فراگيري آن مطلب نبوده‌ است، اين متون بايد ضمن رعايت اصل و محتواي غني به صورت روز و روان تغيير پيدا كنند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره و نقل خاطره از حضور مقام معظم رهبري در استان قم افزود: مقام معظم رهبري خواستند كساني بيايند و مديريت حوزه را برعهده گيرند كه فراغت كافي داشته باشند تا بتوانند به اين مشغله مهم بپردازند.
آيت‌الله نمازي در پايان بر جديت همگان در تحقق فرمايش مقام معظم رهبري در خصوص تحول در حوزه تاكيد كرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب