بیانات حضرات آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ششمین اجلاس سراسر

گزیده بیانات حضرات آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ششمین اجلاس سراسر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای محترم بلاد

آیت الله العظمی مکارم شیرازی:

اولویت نخست روحانیت اتحاد و استقلال است

جامعه مدرسین در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرین باشد

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مرجع عالیقدر تقلید در ششمین اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با علمای بلاد بر ضرورت نقش آفرینی جامعه مدرسین، در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تاکید کردند.

به گزارش ستاد خبری آیت الله العظمی مکارم شیرازی در این نشست که روز پنج شنبه در سالن اجتماعاتی مدرسه عالی امام خمینی برگزار شد با بیان تحقیقی و مستدل و ذکر بعضی از شبهاتی که توسط عناصر مغرض یا ناآگاه در ارتباط با مسائل دینی طرح می‌گردد و لزوم هشیاری و واکنش متناسب روحانیت و حوزه‌های علمیه در قبال این شبهات و ادعاها تاکید فرمودند:

ایشان با تشریح اولویت نخست برای نظام و روحانیت گفتند: اولویت نخست برای نظام و روحانیت وحدت است هر جا که از یکدیگر فاصله گرفتیم شاهد مشکلات عدیده شدیم. اگر چه سلیقه‌ها متفاوت است ولی باید در هدف مشترک باشیم. این مهم باید، در بین روحانیون نیز بیش از همه تجلی داشته باشد.

معظم له در طی سخنانی مبسوط و مستدلی به مسائل مرتبط با روحانیت و حوزه‌های علمیه اشاره فرمودند در این راستا به لزوم دفاع از کیان تشیع حوزه‌های علمیه و مرجعیت شیعه و مقدس نگاه داشتن این نهادهای ویژه اشاره کرده و بر ضابطه بند شدن برخی از مسائل مرتبط با شون روحانیت و مرجعیت تاکید فرمودند.

ایشان با تاکید بر ضرورت تقویت حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها خاطر نشان کردند: تقویت حوزه‌های علمیه واجب است. در هر شهری که حوزه‌ علمیه وجود دارد شاهد خبر و برکت آن هستیم. باید از طریق امتیازهای معنوی و فرهنگی و مساعدت‌های مالی حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها تقویت شود.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی خاطر نشان کردند: حوزه‌های علمیه نیز توجه داشته باشند که باید طلاب را به مبانی پاسخ به شبهات مسلط کنند. پاسخ به شبهات فن و تخصص خاصی دارد که تنها با تسلط به فقه و اصول حاصل نمی‌شود. باید برابر هزاران سایت شبهه افکن، برای جوانان پاسخ‌های علمی و منطقی داشته باشیم.

ایشان مسئله استقلال روحانیت را بسیار مهم و حساس دانسته و گفتند: نظام جمهوری اسلامی از روحانیت منشا گرفته و از حوزه‌های علمیه بر خواست ولی در عین حال باید روحانیت مستقل بوده و با رفع مشکلات مردم حلقه واسطه بین مردم و حاکمیت باشند.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزودند: بر روحانیت و حوزه‌های علمیه نیز لازم است نظام جمهوری اسلامی ایران را از طریق دعوت مردم با حضور در همه صحنه‌ها تقویت کنند. همچنین با اجتناب از درگیر شدن به مسائل جناحی، فراتر از جناح‌ها نقش پدری خود را در بین مردم و جناح‌های سیاسی ایفا کنند.

ایشان جهان امروز را تشنه معارف اسلام و اهل بیت دانستند و گفتند: اسلام در جهان امروز در حال پیشرفت است. سیاستمداران و اندیشمندان غربی از این پیشرفت نگران هستند و می‌ترسند در آینده مردم غرب با صدای اذان از خواب بسیار شوند. اگر ما از این فرصت استفاده نکنیم و قدمی برای شتاب این پیشرفت بر نداریم مقصریم.

ایشان افزودند: مردم غرب از شعارهای دروغین دفاع از دموکراسی، آزادی، حقوق بشر خسته شده‌اند و جنایات غرب در عراق و افغانستان را می‌بیند. غرب به دنبال مکتبی برای سیراب کردن روح و جانشان هستند و بخاطر همین اسلام و مکتب اهلبیت در حال پیشرفت است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پایان با تشکر از ابتکار و اقدام جامعه مدرسین در گردهم آوردن علمای شهرستان و هم اندیشی در رفع مسائل مختلف بر ضرورت برگزاری این نشستها تاکید فرمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *