سردار عبدالرضا آقاخانی، فرمانده نیروی انتظامی استان قم به همراه جمعی از معاونان این نیرو، روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ با حضور در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با حضرت آیتالله محمد یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدای این دیدار سردار آقاخانی ضمن تشکر از هماهنگی بهعملآمده برای این دیدار خطاب به آیتالله یزدی گفت: انشاءالله رهنمودهای حضرتعالی مایه خیر برای اینجانب و همکاران قرار گیرد.
فرماندهی محترم نیروی انتظامی استان قم در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیتهای نیروی انتظامی در استان پرداخت و از تشکیل قرارگاه فرهنگی ۱۹ دی با محوریت موضوعات فرهنگی استان قم بهویژه حجاب و عفاف خبر داد.
آیتالله یزدی نیز پس از استماع این گزارش، با ابراز خرسندی از فعالیتهای انجامشده، آنها را بسیار خوب توصیف کرد و از خدمات فرمانده نیروی انتظامی در قم تقدیر نمود.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه با اشاره به گزارش فرمانده نیروی انتظامی استان قم افزود: خدمات شما خدمت بهنظام و انقلاب است و انشاءالله که موردقبول خداوند متعال قرار میگیرد.
آیتالله یزدی در ادامه ضمن بیان توصیههای اخلاقی ابراز داشت: همه مسئولان باید هر شب این مسئله را برای خود یادآورشوند که یک روزی هم نوبت به آنها میرسد و باید پاسخگوی رفتار و کردار خود باشند، بنابراین باید بهگونهای خدمت کرد که در روز قیامت هنگامیکه اعضای بدن گواهی میدهند پشیمان نشویم.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه با تأکید بر لزوم گسترش فرهنگ امربهمعروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی فرمود: امربهمعروف و نهی از منکر یکی از فروع مهم دین است که البته میتوان گفت در کنار اصول دین نیز قرار میگیرد زیرا اگر موردتوجه قرار نگیرد به اصول دین هم آسیب میرسد.
آیتالله یزدی ادامه داد: البته همانگونه که فقها تصریح کرده اند امربهمعروف و نهی از منکر ۳ درجه دارد:
اول؛ امربهمعروف و نهی از منکر قلبی است، یعنی هر مسلمانی از انجام یک منکر ناراحت شود و نسبت به وقوع آن حساس باشد و از تحقق یک معروف خرسند شود. یکی از خطرات جدی برای نظام اسلامی بیتفاوتی عامه مردم و عدم اعتقاد در درجه اول نسبت به امربهمعروف و نهی از منکر است.
دوم؛ امربهمعروف و نهی از منکر زبانی است، بدین معنی که هر فردی هر کار زشتی را مشاهده کرد با زبان تذکر دهد و یادآوری نماید و البته شرط اول همانگونه که فقها هم گفتهاند این است که احتمال تأثیر بدهید و اگر کسی احتمال اثر بدهد تذکر واجب است.
درجه دیگر آن نیز درجه اجرایی و عملی امربهمعروف و نهی از منکر است که برای عامه مردم نیست و مربوط به حکومت میشود و اجرای آن بر عهده کسانی است که مسئولیت رسمی دارند که البته باید بر اساس مقررات و قانون عمل کنند.
آیتالله یزدی در پایان با تأکید بر لزوم برخورد جدی نیروی انتظامی با منکرات در جامعه افزود: در اسلام کلیه محرمات نهی از منکر و کلیه واجبات معروف محسوب میگردد و نیروی انتظامی در برخورد با منکرات باید جدی باشد و در اجرای وظیفه قانونی خود دقیق عمل کند.