نایب رئیس جامعه مدرسین در همایش سفیران بصیرت تبیین کرد:

نقش اقتصاد و معیشت در شکل دهی فرهنگ جامعه

نایب رئیس دوم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اثر بخشی فعالیت‌های فرهنگی را در گرو توجه به اقتصاد و معیشت جامعه دانست و از تقویت قدرت تحلیل و اندیشه دانش آموزان به عنوان مهم‌ترین وظیفه آموزش و پرورش، نام برد.
سخنرانی آیت الله کعبی در همایش سفیران بصیرت

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله عباس کعبی، پیش از ظهر امروز در همایش سفیران بصیرت که از طرف معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، مسائل اقتصادی را در فرهنگ جامعه، مؤثر ارزیابی کرد و اظهار داشت: اوضاع  عمومی کشور، تحقق عدالت و مبارزه با فساد در کنار اقدامات فرهنگی، سه ضلع مورد نیاز جهت تحول فرهنگی را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: فرهنگ سازی بر عهده روحانیون است، اما برای اثر بخشی فعالیت‌های فرهنگی نباید از اوضاع اقتصادی جامعه و معیشت مردم غافل شد؛ چرا که فرهنگ، اقتصاد و معیشت در هم تنیده هستند و باید با یکدیگر دنبال شوند تا فعالیت‌های فرهنگی اثر بخشی خود را داشته باشند.

 

کار فرهنگی یعنی تربیت نیروی مؤمن انقلابی

نایب رئیس دوم جامعه مدرسین، احساسات و عواطف را از عناصر عرضی فرهنگ نام برد و خاطر نشان کرد: کار فرهنگی تنها برگزاری مراسمات و جشن‌های ملی و مذهبی نیست. این اقدامات به شکل دهی احساسات و عواطف می‌انجامند که علی رغم تأثیرگذاری، زود گذر و مقطعی هستند.

وی ادامه داد: کار فرهنگی یعنی تربیت نیروی مؤمنِ معتقد به ارزش‌های اسلامی و انقلابی، به واسطه تقویت اندیشه و ارزش‌های مبتنی بر عمل صالح در جامعه؛ زیرا همانگونه که ما می‌توانیم عواطف و احساسات را شکل دهیم، دشمنان نیز به واسطه رسانه‌های خود، می‌توانند عواطف و احساسات جوانان را مدیریت کنند.

 

تقویت قدرت تحلیل و اندیشه، مهم‌ترین وظیفه آموزش و پرورش

عضو جامعه مدرسین رشد عقلی و تقویت قدرت تفکر را مهم‌ترین عامل در مبارزه با فریب‌های دشمنان عنوان کرد و ابراز داشت: فلسفه کار آموزش و پرورش باید مبتنی بر رشد عقلی دانش آموزان باشد. اگر دانش آموز قدرت تفکر و حل مسئله داشته باشد، به راحتی فریب دشمن را نخواهد خورد.

وی ایمان و پرستش الهی را دومین عامل مهم در تربیت دانش آموزان ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید جای جای نظام آموزشی به گونه‌ای باشد که باور به توحید و معاد در دانش آموزان رشد کند. عقلانیت به عنوان اولین و مهم‌ترین عامل در تربیت دانش آموزان، می‌تواند به عنوان پایه و اساس ایمان و پرستش الهی، نقش آفرینی کند.

وی علم آموزی، یادگیری اخلاق و آداب اجتماعی، مهارت افزایی و تقویت حافظه را به ترتیب به عنوان دیگر عوامل مهم در امر تعلیم و تربیت نام برد و افزود: متأسفانه امروزه آموزش و پرورش مدرک محور و حافظه محور است و سایر مسائل مهم در شکل دهی به شخصیت دانش آموزان، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. حضور روحانیت در مدارس باید برخی از این خلأها را جبران کند.

 

روحانی نباید نقش پلیس را در مدرسه ایفا کند

آیت الله کعبی خطاب به امام جماعات و روحانیون طرح امین مدارس گفت: روحانی نباید نقش پلیس و دادگاه را در مدرسه ایفا کند، بلکه نقش اصلی روحانیت حاضر در مدارس، هدایت گری، حمایت گری، الهام بخشی و امید آفرینی است. روحانی باید مظهر رحمت، رازدار و تکیه گاه امین و قابل اعتماد دانش آموزان باشد.

وی کار فرهنگی را کاری پرهزینه عنوان کرد و افزود: کار فرهنگی، کار پر خرجی است و دشمن نیز در این زمینه بسیار سرمایه گذاری کرده است. استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می‌تواند در صیانت فرهنگی مؤثر واقع شود. بخش خصوصی نباید به مباحث اقتصادی و تولیدی محدود شود.

 

جهت مشاهده گزارش تصویری این همایش اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *