آیت الله جنتی: بی تفاوتی نسبت به مسائل سیاسی از جمله آسیب های حوزه های علمیه است

آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در پنجمین اجلاسیه منطقه ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در یزد، با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این اجلاس، با اشاره به اینکه رسالت روحانیت رسالت انبیای الهی است، تاکید کرد: اگر می خواهیم عهده دار این رسالت باشیم باید لوازم و ملزوماتی را مدنظر داشته باشیم.

 

 


  • دبیر شورای نگهبان قانون اساسی افزود: روحانی ای موفق است که در درجه اول زاهد و در درجه بعد قانع بوده و حریص نباشد، در این صورت می تواند تبدیل به اسوه و الگو شود، کسانی که در تاریخ ما موفقیت های زیادی داشته اند کسانی بودند که ساده ترین زندگی را داشتند و به کم قانع بودند.
  • وی افزود: در حال حاضر یکی از اموری که در معرفی امام مؤثر است، زندگی طلبگی ایشان است. وقتی جوانان می آیند و منزل ساده رهبر و بنیانگذار کبیر انقلاب را می بینند بیشترین تاثیر را در آنها دارد و بسیاری از این رهگذر عشق امام را به دل گرفته اند.
  • آیت الله جنتی گفت: قبل از اینکه سراغ دیگر مسائل و موضوعات برویم ابتدا باید به خودسازی بپردازیم، الان یکی از ضربه هایی که می خوریم این است که عده ای در کسوت روحانیت به دنبال مسائل و مظاهر دنیوی افتاده اند.
  • آیت الله جنتی با بیان اینکه روحانیت باید خودش را اصلاح کند و به خودسازی بپردازد، ابراز داشت: این مساله به اسلام، دین و روحانیت ضربه می زند، اگر افراد ناصالحی هستند باید برایشان فکری کرد.
  • وی بیان داشت: الان سر و کار ما با بیت المال است، باید مراقبت کنیم و حساس باشیم تا خدایی ناکرده مرتکب اشتباهی نشویم و استفاده نابجایی از آن نکنیم.
  • آیت الله جنتی تاکید کرد: روحانیت اگر می خواهد الگو باشد باید حداکثر قناعت و استفاده صحیح از بیت المال را داشته باشد، مقام معظم رهبری بارها راجع به الگوی مصرف صحبت کردند. ما باید به این موضوعات توجه کنیم و علاوه بر مراقبت، نسبت به بیت المال حساس باشیم.
  • دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه ما اسراف زیاد داریم، گفت: امام بارها نسبت به استفاده از بیت المال تذکر می دادند، در کوچک ترین امور می توان قناعت کرد و صرفه جو بود و این وظیفه ای است که روحانیت به عهده دارد.
  • وی به روز بودن روحانیت و حوزه را یک اصل مهم عنوان و با بیان اینکه طلبه و روحانی امروز نمی تواند مثل طلبه شصت سال قبل باشد، ابراز داشت: ما زمانی یکی از جرم ها را سیاسی بودن می دانستیم، خیلی ها آیت الله کاشانی را نقد می کردند و می گفتند بیش از حد سیاسی است. دبیر شورای نگهبان قانون اساسی گفت: امروز شرایط متفاوت شده و باید مراقب باشیم مساله جدایی دین از سیاست مطرح نشود، ما طلاب و روحانیان چهره هایی داریم که تنها به فکر تبلیغ، منبر و درس و بحث هستند اما در میدان سیاست لنگ هستند و کاری ندارند و اگر از او بپرسیم شما برای انتخابات چه برنامه ای داری و چه نظری داری؟ چیزی نمی گوید.
  • وی افزود: طلبه ای که مقدس باشد اما در صحنه سیاست بلد نباشد چگونه عمل کند، نمی تواند کارایی لازم را داشته باشد، این همه مسائل راجع به فلسفه سیاسی است، چرا ائمه ما خانه نشین شدند، برای اینکه جامعه آن روز سیاست اسلام را بلد نبودند یا دیگران اغوایشان کرده بودند.
  • عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما از ناحیه بی تفاوتی و بی اعتنایی به مسائل سیاسی در طول اسلام ضربه های بسیاری خورده ایم، تاکید کرد: وقتی انسان تاریخ را مطالعه می کند و آن قضایا که برای ائمه پیش آمد را می بیند، باید توی سر خود بزند و گریه کند.
  • وی با بیان اینکه امروز ملت ها در برابر ظلم ایستاده اند و حتی در غرب و اروپا نیز این مسائل مشاهده می شود، تصریح کرد: البته اینها آغاز کار است، سیاست و فرهنگ غربی در حال سقوط و انحطاط است ما باید به این جریان کمک کنیم و الهام بخش باشیم.
  • آیت الله جنتی اضافه کرد: ما باید به مصر، لیبی و سایر کشورهای بپا خاسته الهام بدهیم، تا دشمنان موفق نشوند توطئه های شوم خود را عملیاتی کنند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *